Prostějovský hokej prožívá poněkud zvláštní období. Po ne úplně špatné, ale taktéž ne dobré sezóně (jedenácté místo je pořád jedenáctým místem) přišlo opět zemětřesení. To odnesla celá řada hráčů a většina zbytku se také rozhodla odejít. Na jejich místo nastoupili noví hráči, vznikl tým v nových podmínkách a s novými ambicemi.
Jaké to ale jsou? Nepovíme, rozhodl se klub.


Generální manažer klubu Jaroslav Luňák se podle všeho rozhodl, že (pokud vůbec) o cílech týmu na příští sezónu promluví nejdříve na tiskové konferenci před začátkem ročníku, pokud tedy nějaká bude…
I bez toho si ovšem můžeme udělat vcelku jasný obrázek o tom, co zhruba Luňák plánuje, kam s týmem chce mířit. Z výběru hráčů je zřejmé, že to má být čtvrtfinále, spíše však semifinále play-off. Jestřábi podle zveřejněných jmen budou mít silný, zkušený tým plný hráčů mezi 28 a 33 lety, tedy hráčů hotových, a přitom v dobrém věku. Rovněž trenér Aleš Totter v rozhovoru pro Večerník naznačoval, že tým půjde po větším úspěchu, a že ho majitel prostějovského hokeje chce hned teď. Odpovídá tomu nejen složení mužstva, ale i realizačního týmu.
Jestřábi zkrátka míří výš než v minulých letech. Prolomí však prokletí prvního kola?