Starší, zkušenější, s většími ambicemi. Takový je aktuální tým LHK Jestřábi Prostějov. Celek by měl do sezóny 2021/2022 vstoupit, když ne jako jeden z favoritů, tak přinejmenším jako družina bojující o semifinále. Dost bylo vypadnutí v prvním kole play-off nebo předkole!

Bohužel, tyto ambice mohou mít oběti. Minutáž totiž mohou stát mladé hráče, kteří z loňského týmu v Prostějově zůstali. Tedy Petra Krejčího, Josefa Podlahu a Marka Micku. Těm všem hrozí, že budou hrát ne druhé ale třetí housle. Ono prosadit se v takto nabytém kádru není vůbec nic jednoduchého. Navíc v době, kdy se počítá s více sestupujícími a udržovací sezóna, jako byla ta loňská, je minulostí.

I v ní ale výše řečení paběrkovali. Ponechme stranou Micku, který přišel až ke konci sezóny. Josef Podlaha nebo třeba takový Michal Janeček však byli v týmu od začátku. A jejich časové úhrny na ledě málokdy dosahovaly deseti minut. V mnoha mačích si nezahráli vůbec. V menší míře se to pak týká i Petra Krejčího, který je oproti zbylým hráčům přeci jen zkušenější.

Je jinak těžké předvídat, kdo dostane více a kdo méně prostoru. Přeci jen, tým zatím odehrál pouze dva zápasy. Na místě je však obava, jak moc a zda vůbec si takoví Janeček nebo Micka zahrají (a zachytají). Pokud by pouze seděli nebo byli jen zdravými náhradníky, bude prostějovský tým bez prostějovské hráčské stopy. Což rozhodně není dobře…