Skvělý vstup do ročníku 2021/2022 hlásí fotbalisté Konice. Po třech zápasech I.A třídy Olomouckého KFS mají plný počet bodů, navíc se jim znovu výborně daří defenzivní činnost. I proti Bělkovicím-Lašťanům tým neinkasoval. A nadále se tak pere na čele skupiny „A“ s Olešnicí o postupové místo.

Konice přitom vstupuje do zápasů zpravidla s pokorou. „Jeli jsme tam s respektem. Navíc se objevila komplikace v podobě zranění Pospíšila a absence Neorala z rodinných důvodů. Zastoupit je museli Holub a Michal Drešr vypůjčený z Jesence-Dzbelu,“ informoval trenér Konice Petr Ullmann. Začátek hodnotil jako ospalý, nijaký. „Pak jsme ale zvýšili tempo. Jašíček z úhlu trefil břevno, do vedení jsme pak šli po pěkné akci a zakončení Jašíčka levačkou. Ve 38. minutě si únikem do vápna z obrany vynutil Bláha penaltu, a zvýšili jsme,“ řekl k brankám, které Konici dodaly klid, její kouč.

Po přestávce ale soupeř přidal. „Na začátku byl nákop a neodpískaný faul na našeho hráče. Následoval závar, který jsme přežili. A to bylo rozhodující,“ konstatoval Ullmann. Jašíček navíc z brejku přidal další branku. Soupeř se pak uchyloval k nehezkým zákrokům, od 58. minuty navíc hrál pro vyloučení v deseti. Konici to samozřejmě pomohlo výsledek udržet. Její trenér ale měl po utkání rozporuplné pocity. Na jednu stranu jeho tým vyhrál, na druhou přišel o dva další hráče. „Michal Drešr musel ve 33. minutě střídat pro zranění – a tam to vypadá na operaci. Soupeř pak viděl červenou za nesmyslný faul na Laďu Blahu, to bylo na zlomení nohy,“ ohlížel se konický lodivod za utkáním.

Se vstupem se sezóny je Petr Ullmann pochopitelně spokojený. Potvrdit pozici na čele mohou jeho svěřenci tuto neděli 28. srpna od 16.30 hodin, kdy na svém hřišti Konice přivítá Chválkovice.

SK Bělkovice-Lašťany

TJ Sokol Konice

0:3 (0:2)

Branky: 21. a 56. Jašíček, 39. Kořenovský z penalty. Rozhodčí: Pekárek – Machala, Šafařík. Žluté karty: 41. Hložánka, 77. Sklenář, 82. Vavřínek. Červená karta: 58. Vlasák. Diváci: 102.

 Sestava Konice: Huňka – Blaha (69. Ryp), Procházka, F. Drešr, R. Krása (86. F. Bílý) – M. Drešr (33. Škrabal (86. Příkopa), Širůček, Kořenovský, J. Krása – Jašíček, Holub (86. Růžička). Trenér: Petr Ullmann.