Vloni v Prostějově, letos v Čechách pod Kosířem. Igor Timko i další členové slovenské kapely No Name mají Hanou rádi, což během čtvrtečního koncertu v zámecké zahradě v Čechách pod Kosířem dali několikrát najevo.

Sluncem zalitý zámek byl svědkem velkolepého představení, při němž bodří chlapíci z Košic připomněli, že letos slaví 25. let založení skupiny No Name. „Že stárneme? To se vám jen zdá. Já se cítím na těch pětadvacet,“ odmítal myslet na věk kapely její frontman Igor Timko.

Koncert slovenské kapely No Name začal v zámecké zahradě v Čechách pod Kosířem ve čtvrtek krátce po devatenácté hodině, kdy se ještě i do pódia opíralo sluníčko. Slovenskou star sem přivedla agentura ARKS Plus. „Organizovali jsme zde už koncert Jelenů a nyní jsme rádi, že můžeme přivítat hosty ze Slovenska. No Name jsou fenomenální a jejich písničky si pobrukují snad i děti. A to vše má ještě jeden level, že kapela letos slaví čtvrt století od svého založení,“ řekla Večerníku produkční Petra Haičmanová.

Sázka na No Name vyšla beze zbytku, kapela dokázala do svého představení vtáhnout doslova davy svých příznivců, kteří se do Čech pod Kosířem sjeli ze širokého okolí. „Já jsem sice odkojená Elánem, ale No Name je něco podobného. Pokud koncertují blízko v tomto regionu, vždy na ně jdu, stojí to za to. Jejich písničky jsou chytlavé a líbí se mnoha generacím. K návštěvě koncertu jsem ani vůbec nemusel apřemlouvat svoji třináctiletou dceru,“ svěřila se Večerníku Jana Nedomová, která do Čech pod Kosířem přijela až z malé vísky u Boskovic.

Kapela No Name zazpívala ve čtvrtek plejádu svých největších hitů. Nemohly samozřejmě chybět notoricky známé songy Ty a tvoja sestra, Čím to je, Ná Ná Ná, Starosta a mnohé další. „Pojďme, rozhýbeme to. Jste tady pro nás a my pro vás. Zpívejte s námi, protože kdo nezpívá a netančí, jako kdyby nežil,“ rozpumpovával Igor Timko diváky hned od začátku koncertu. Během vystoupení se několikrát zmínil o tom, jak s kapelou rád vystupuje na Moravě a v Čechách. Své hlášky pronášel ve své rodné slovenštině, ale i spisovnou češtinou. „Já se považuji stále za Čechoslováka a vůbec se za to nestydím. Na Hanou jezdím obzvlášť rád. Možná mi dáte na hubu, ale musím vám říct vtip. Víte, že na Hané vynalezli alobal? Jo, jo, dva Hanáci se tahali o desetník,“ rozchechtal publikum Igor Timko.

Nyní už pětadvacetiletá skupina No Name bavila diváky v Čechách pod Kosířem plné dvě hodiny. „Původně jsme plánovali zazpívat dvě nebo tři písničky, ale když jste tak milí, tak bych to viděl do rána,“ pronesl mimo jiného Timko.

Skupina No Name zanechala v Čechách pod Kosířem obrovský dojem.