O dalších sedm osob se mezitýdně navýšil počet pacientů s covid-19 hospitalizovaných v prostějovské nemocnici. To je ta špatná zpráva. Ta lepší přišla z nemocničního očkovacího centra, kde zaznamenali zvýšený zájem o vakcinaci. Dokonce už také třetí dávkou.

 

„Nemocnice AGEL Prostějov hospitalizuje aktuálně pětadvacet pacientů, z toho dva jsou ve vážném stavu. V současné době musíme redukovat vybrané operační výkony, které vyžadují pooperační pobyt na lůžkách intenzivní péče. V případě dalšího zvyšování počtů hospitalizovaných pacientů s covid-19 budeme nuceni omezit kapacitu některých standardních lůžek chirurgických operačních oborů,“ informoval Večerník Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

Zároveň potvrdil zvyšující se zájem o vakcinaci. „Prostějovská nemocnice eviduje zvýšený zájem o očkování proti onemocnění covid-19 a týdně naočkuje více než sedm set osob. Na vakcinaci přicházejí jak lidé na třetí posilující dávku, tak i prvovakcinací. V případě potřeby je očkovací centrum schopné svou kapacitu dále přizpůsobit,“ ujistil Knesl.

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 8. listopadu