Historicky první přímý televizní přenos z olomoucké Čajkarény nabídl basketbalový duel mezi BK REDSTONE Olomoucko a Královskými Sokoly z Hradce Králové. Utkání 21. kola Kooperativa NBL vyhráli hosté po vyrovnaném průběhu a vypjaté koncovce 73:71, kamery Hanákům štěstí nepřinesly.

Po úvodní trojce Peterky a několika bodech Sedmáka Sokoli v Olomouci vedli 7:2, domácí ale rychle kontrovali, srovnali skóre a ve 4. minutě šli po trojce Feštra poprvé v zápase do vedení (10:9). Hosté získali v průběhu první čtvrtiny tři opakované střely po útočných doskocích a tato aktivita jim přinesla těsné vedení, když na 16:18 z pohledu Hanáků upravil pět sekund před sirénou Pešakovič.

Hned z následující střely otočil skóre na stranu BK REDSTONE Erik Klepač, následovala ovšem pasáž, ve které Olomoucku odešla střelba. Díky dobré obraně větší manko nenabralo a v 15. minutě prohrávalo pouze 23:25. Sokoly zvedl šesti body v řadě Škranc, s jehož pomocí se soupeř BK REDSTONE odpoutal na 33:25, o osm bodů prohráli domácí také celý první poločas – 31:39.

Vstup do třetí desetiminutovky Olomoucku nevyšel a volný Pešakovič natáhl náskok Východočechů na jedenáct bodů. Následovaly ovšem povedené okamžiky domácích a ve 26. minutě to bylo pouze 39:44. Po dalším náporu dokonce celek BK REDSTONE dvakrát po trojkách Vučkoviče a Sehnala snížil na rozdíl dvou bodů, do poslední čtvrtiny i tak vstupoval za nepříznivého stavu 51:57.

Naději na obrat vzkřísil přesnou střelou z dálky Sehnal, čtyři minuty před koncem se ze stejného prostoru trefil Peterka a Hradec byl za stavu 64:56 blízko k výhře. Domácí se nevzdali a zdánlivě ztracený duel přivedli do dramatické koncovky. Halada trojkou půl minuty před koncem snížil na 68:69, o bod to bylo ještě necelých dvanáct sekund před koncem, na obrat to přesto nestačilo. (lv)

Lubomír PETERKA – Královští Sokoli Hradec Králové:

„Čekal jsem, že to pro nás bude hodně těžké utkání a přesně to se potvrdilo. Náš tým byl po předchozím programu trošku unavený, i to mělo na průběh zápasu vliv. V poslední čtvrtině jsme měli slušný náskok, pak jsme ale nedali šestky a domácí nám dvakrát vypíchli míč. Bylo z toho drama. Nakonec to vyšlo, máme velkou radost a v posledním kole se pokusíme už tak výbornou bilanci ještě vylepšit.“

Miljan ČUROVIČ – BK REDSTONE Olomoucko:

„Průběh zápasu potvrdil, že naše výkonost se postupně lepší. Opravdu jdeme nahoru. V obraně to bylo hodně dobré, škoda že se nám v útoku zatím úplně nedaří. Potřebovali bychom dávat alespoň o deset bodů více. Tentokrát to na úspěch ještě nestačilo. Máme dobrý pocit a žádné body. Nesmíme přestat věřit, že se to otočí. Uděláme maximum, aby to v nadstavbě bylo výsledkově lepší.“