V loňském roce se v Prostějově poprvé uskutečnil ProstěJOV! Festival dobrého jídla. Pilotním ročníkem byl položen základní kámen této akce, která má šanci stát se dobrou tradicí.

Jak jistě víte, loni se podařilo, právě za přispění některých z Vás, projekt spojený s ochutnávkami skvělého jídla, dobrého pití a báječných hudebníků v loňském roce úspěšně uskutečnit, a myslím si, že vzbudil nadšení nejen v obyvatelích města, ale i v návštěvnících „odjinud“, což máme potvrzeno osobními pohovory s nadšenými ochutnávači. Bylo báječné potkávat známé i neznámé lidi s brožurkami v rukou, nadšené z dobrého jídla i zajímavého kulturního programu. Spousta z nás navštívila místa, kam běžně nechodí, a naprosto nepochybuji, že to nebylo naposledy. Rádi bychom proto v letošním roce pokračovali a uspořádali další ročník, který by se uskutečnil ve dnech 10. - 11. června 2022. Věřím, že se k prvním deseti kulturním průkopníkům přidají další, které projekt zaujme a kteří se rádi do letošního ročníku zapojí,“ říká iniciátorka projektu náměstkyně Milada Sokolová. 

V souvislosti s přípravou letošního ročníku se uskuteční setkání s restauratéry, vinárníky a kavárníky, kteří se budou chtít do projektu zapojit, a to v tomto dni: 

21. února v 16:30 hodin. Setkání se uskuteční v Kulturním klubu DUHA na ulici Školní.

„Těším se, že se tato akce opět uskuteční a pevně věřím, že se do ní zapojí ještě více aktérů“, dodává Sokolová.