Téměř nesnesitelná vedra zasáhla Českou republiku na počátku minulého týdne. Avšak po vysokých teplotách přišly na řadu bouřky, které zdejší region zasáhly nejvíce ve středečním odpoledni 21. června a způsobily řadu škod na mnoha místech. Hasiči Olomouckého kraje evidovali na území Prostějovska takřka padesát výjezdů. Nejčastěji se jednalo o popadané stromy a poruchy na drátech elektrického vedení.

 

 Jedním z míst, kde přímo do stromu uhodil blesk, byly Smržice. Nedaleko areálu hřiště dopadl na dráty vysokého napětí a situaci museli řešit hasiči i pracovníci elektrárny. V Plumlově byla zase neprůjezdná cesta do kempu Žralok, kde spadený strom zablokoval komunikaci a jeho větve sahaly i do drátů elektrického vedení. I tam se za pomoci pracovníků elektrárny podařilo brzy vše vyřešit.

V Olšanech nedaleko hřiště zase místní hasiči zasahovali při zajištění postaveného stanu, s nímž si prudký nárazový vítr snadno pohrával. Vše se naštěstí obešlo bez zranění a stan se podařilo udržet na místě.

„Celkově jsme včera kvůli silným bouřkám vyjeli k více než padesáti událostem. Většinou se jednalo o popadané stromy na komunikace a dráty elektrického vedení. Po 21. hodině se už situace uklidnila,“ informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Další silné bouřky se očekávaly i ze čtvrtka na pátek, ale poryvy větru nakonec přesunuly nebezpečí mimo naše území.