Přes všechny peripetie s koronavirovou epidemií zaznamenal klub 1.SK Prostějov jednu z nejvydařenějších sezón ve své novodobé historii. Dvacet bodů sice není o tolik víc než v předchozích letech, je ale potřeba vzít v úvahu, že normálně se na podzim odehrálo plných šestnáct utkání, tentokrát na tento bodový zisk stačil pouze tucet zápasů. A to je něco úplně jiného.

 

Prvotní hodnocení právě uplynulé sezóny obstaral po posledním zápase s Třincem aktuální kapitán týmu, brankář Filip Mucha. „V Prostějově proběhla velká obměna kádru, odešla spousta zkušených hráčů. Myslím si, že ne úplně všichni mladému týmu věřili, že si to tak úplně sedne. Podařilo se to víc, než jsme všichni čekali. Asi bychom před sezónou těžko věřili někomu, kdo by tvrdil, že budeme na pátém místě, ale je to zasloužené. Počínaje trenérem, který nás hodně zvedl, po kluky, kteří makají,“ shrnul výchozí situaci i viditelný progres gólman, který byl tentokrát pro trenéra volbou číslo 1 a odchytal deset z dvanácti zápasů.

Jak vzápětí připomněl, šlo o nejpovedenější sezónu, co Prostějov za poslední dobu pamatuje. Po ní čeká hráče po zbytek prosince zasloužený odpočinek, při němž se ale budou muset udržovat v kondici, po Novém roce je nic lehkého nečeká. „Zimní přípravu moc hráčů nemusí, trenér nám už naznačil, že bude náročnější. Startujeme hned 4. ledna a jediné co víme, že to bude dřina. Když jsme si tento ročník tak dobře rozjeli, byla by škoda to na jaře nezúročit. Musíme se dobře připravit, protože na jaře se na nás jistě každý tým nachystá jinak, budou o nás vědět, takže to bude těžší a těžší,“ prozradil něco z nastávajícího programu Filip Mucha.