Co je pro jednoho tragédie, to je pro ostatní komedie. Přesvědčit se o tom můžete i v našem krátkém výběru nejhorších dárků z předchozích Vánoc. Ne každý se totiž vždy namáhá vymyslet něco zajímavého pro své blízké. Některé nevhodné dárky vás zaručeně pobaví, citlivější povahy však mohou mít i slzy na krajíčku.

 

* Přítel mi nadělil fretku. Tohle smradlavé zvíře přímo pod stromečkem vyskočilo z krabice a začalo běhat dokola po místnosti. Bála jsem se ji chytit a utekla před ní do koupelny. Když si na to teď vzpomenu, tak se musím smát.

* Od tchyně jsem dostala figurku kočičky – zvednutá pacička, roztomilá očička a nalepené chlupy jako srst. Prostě kýč.

* Je to asi pět let, kdy jsme byly s mamkou před Vánoci nakupovat a ona mi v obchodě ukazovala dle ní naprosto bezkonkurenční svetr. Reagovala jsem, že tak možná pro ni, ale že já bych to na sebe nevzala. Ani nevíte, jak mi bylo pak u stromečku trapně, když jsem ho vybalila. Tady se už nedalo tvářit, že z něj mám ohromnou radost…

* Loni jsem od přítele dostala kartáček na zuby a bělicí pastu.

* Před lety můj bývalý manžel dostal pod stromeček od své sestry voňavku. Když se navoněl a my jsme od nich odcházeli, tak jsem ji ve výtahu pořád cítila. Mně ta vůně neudělala dobře a já se pozvracela. Uklízela jsem pak celý výtah a ještě sebe. Bylo mi ho moc líto, protože z ní byl nadšený, nicméně ji musel používat jen tam, kde jsem nebyla.

* Každý rok dostávám vždy nějaký dárek, který absolutně nepotřebuji. Loni to byl třetí fén na vlasy, letos už třetí kulma. Asi si založím kadeřnictví.

* Za můj dárek od sestry by byl asi leckdo vděčný, ale já nevěděla, zda se v momentu jeho rozbalení mám zasmát dobrému vtipu, nebo spíš zaplakat sama nad sebou. Dostala jsem elektronickou cigaretu, jsem totiž děsný kuřák, vykouřím jednu cigaretu za týden…

* Nejhorší dárek pro loňské Vánoce byl akutní zánět slinivky, takže jsem se 10 dní mohla jen dívat, jak se ostatní cpou cukrovím a bramborovým salátem a pro mě zbyl jen suchý rohlík.

* Nemůžu zapomenout, jak mi bratr před pěti lety slíbil kabelku. Celá natěšená jsem začala rozbalovat, a v tom na mě kouká něco plyšového. Byla to „kabelka“ asi tak pro devítileté slečny, celá plyšová ve tvaru krávy. Bílá s černými fleky. Nad mým zoufalstvím se bavila celá rodina a já zase zůstala bez kabelky.

 

Speciální příloha PROSTĚJOVSKÉ VÁNOCE je součástí aktuálního vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které najdete v prodeji od pondělí 14. prosince