Svědky nehody hledají policisté z dálničního oddělení Kocourovec, kteří se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody, k níž došlo ve středu 5. října na dálnici D46 u Prostějova.

 

„Ke srážce vozidel mělo dojít ve čtvrt na deset dopoledne. „Řidič nezjištěného vozidla - pravděpodobně bílé dodávky - jedoucí po dálnici D46 od obce Vyškov na Prostějov, způsobil v místě zúžení komunikace do jednoho jízdního pruhu u Prostějova poblíž třiadvacátého kilometru dopravní nehodu a z místa ujel,“ prozradil Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Co přesně se stalo? „Neznámý řidič narazil do dopravního značení se světelnou signalizací, ze kterého úlomky přeletěly přes středová svodidla a poškodily protijedoucí vozidlo značky Subaru,“ uvedl Hejtman.

Nyní Policie ČR pátrá po svědcích nehody. „V této souvislosti se obracíme na případné svědky, kteří by mohli mít poznatky k dopravní nehodě a pomohli by ustanovit nezjištěné vozidlo či řidiče, aby se se přihlásili na linku 158, nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, tel: 974 762 751, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ vzkazuje tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.