Tak se mnozí konečně dočkají! Řadu let se v Prostějově spekulovalo o tom, že by i tady měla vyrůst nová restaurace McDonald's. Mluvčí společnosti Večerníku dokonce již před devíti (!) lety potvrdila, že řetězec ve městě skutečně plánuje otevřít novou pobočku. A příští rok se tak opravdu už konečně stane. Bude to však na katastrálním území Držovic...  

 

Původně americká restaurace rychlého občerstvení nabízející proslavené hamburgery Big Mac bude umístěna naproti hypermarketu Tesco, konkrétně v prostoru, kde poblíž funguje i benzínová stanice této společnosti. Koncem letošního září se již naplno rozběhla výstavba nové budovy, což potvrzuje i vyvěšený úřední dokument, který do redakce zaslal jeden z našich pozorných čtenářů. „Ano, staví se zde provozovna McDonald´s. Plánované ukončení prací je 30. března 2023,“ potvrdil koordinátor realizace stavby Ivan Lagovský.

Večerník se obrátil také na tiskovou mluvčí nadnárodní společnosti rychlého občerstvení. Zajímalo nás, kdy přibližně by měla prostějovská pobočka otevřít a co všechno svým zákazníkům nabídne? Do konce pracovního týdne jsme se však odpovědí nedočkali. 

Aktuálně nejbližší restaurace McDonald's fungují v Olomouci. Ve druhé polovině příštího roku by měla obdobná pobočka vzniknout také na katastru Mořic u výjezdu z dálnice D1.