Tak je to jisté! V Kostelecké ulici by v budoucnu měla vyrůst už čtvrtá prodejna tohoto řetězce v Prostějově a nejbližším okolí. Tento záměr již Večerníku v průběhu uplynulého týdne potvrdilo vedení společnosti.

 

Večerník jako první přinesl v minulém vydání zprvu, že společnost Lidl v Prostějově vlastní pozemek na okraji města v Kostelecké ulici v prostoru mezi sídlem prostějovských silničářů a bývalou STS. Zajímalo nás, co s tímto prostorem zamýšlí?

„Společnost Lidl by zde ráda postavila novou moderní a ekologickou prodejnu. Celý projekt je aktuálně ve fázi povolovacího procesu. Jiné záměry s pozemkem nejsou,“ potvrdil Večerníku tiskový mluvčí Tomáš Myler. Kdy se začne prodejna stavět, či dokonce v jakém termínu bude otevřena, není v tuto chvíli známo.

Lidlu se v Prostějově očividně daří. První prodejna tohoto řetězce byla vybudována už v devadesátých letech v ulici Újezd, druhá následně vznikla z někdejšího Albertu v Anenské ulici. Obě v průběhu let prošly kompletní modernizací, kdy byly původní objekty zbourány a nahrazeny zcela novými. V pořadí již třetí Lidl byl slavnostně otevřen na konci roku 2020 v nákupní zóně v Držovicích.