Jak už Večerník informoval, u Tesca aktuálně vyrůstá nová restaurace McDonald’s. Přestože se původně plánovalo dokončení stavby na závěr března 2023, řetězec již nabírá zaměstnance a avizuje únorové otevření.

Původně americká restaurace rychlého občerstvení nabízející proslavené hamburgery „Bic Mac“ bude fungovat přímo naproti hypermarketu Tesco. Koncem letošního září se již naplno rozběhla výstavba nové budovy. „Už je to tady – v únoru otevíráme novou restauraci McDonald's v Prostějově!,“ zvěstuje prezentace na internetových stránkách řetězce a nabízí nová pracovní místa.

S jistým zpožděním do redakce Večerníku již doputovalo avizované vyjádření zástupců této nadnárodní společnosti. „Můžeme potvrdit, že v Prostějově plánujeme otevřít již 114. restauraci McDonald’s v České republice. K otevření provozovny by mělo dojít v průběhu prvního kvartálu příštího roku. Restaurace poskytne všechny moderní služby, jako je například McDelivery, tedy rozvážku jídla, nebo McDrive. S otevřením vnitřních prostor se zákazníci mohou těšit i na roznášku jídla až ke stolům,“ uvedla mluvčí společnosti Jitka Pajurková s tím, že restaurace bude chtít zaujmout také moderním designem a provozovat ji bude zkušený franšízový partner působící ve zdejším regionu.

Na Prostějovsku půjde o vůbec první otevřenou pobočku McDonald's, která nakonec předběhne i avizovaný fast food u Mořic. Přímo v Prostějově již funguje několik let konkurenční KFC, jejichž pobočka se nachází necelých pět set metrů od nově budovaného McDonald's.