Poprvé od letošního dubna postoupil na turnaji kategorie challenger do čtvrtfinále prostějovský tenista Zděnek Kolář. Může jej těšit především výhra nad čtvrtým nasazeným Gianlucou Magerem z Itálie ve 2. kole.

V prvním zápase po velké bitvě vyřadil Kolář Davida Poljaka, který postoupil do hlavní soutěže z kvalifikace. Pak přišel úspěch s Magerem, po níž následovala porážka s dalším italským tenistou Mattiou Belluccim. „Vůbec jsem se při svém podání nedostal do hry. Prostě to nešlo, to se stává. Nenašel jsem na soupeře žádnou zbraň,“ řekl po čtvrtfinálové porážce Kolář, který v utkání hned čtyřikrát ztratil vlastní servis.

Na další kvalitní výsledek během svého asijského turné bohužel nedosáhl další člen TK Prostějov Dalibor Svrčina. V Busanu neměl štěstí na los a hned na začátku podniku narazil na osmého nasazeného Johna Millmana z Austrálie a nezískal ani set.

 

MUŽI

Stockholm – ATP Tour

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka – Dimitrov (6-Bulharsko) 6:4, 1:6, 7:6. 2. kolo: Lehečka – Ruusuvuori (Finsko) 2:6, 2:6

Busan - ITF challenger:

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Millman (8-Austrálie) 3:6, 4:6

Vilnius - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kolář – Poljak 6:7, 6:2, 7:5. 2. kolo: Kolář – Mager (4-Itálie) 7:6, 6:4. Čtvrtfinále: Kolář – Bellucci (Itálie) 1:6, 3:6