Další dvě dvoukola 1. ligy žen ČR 2022/23 absolvovaly volejbalistky VK Prostějov B. Ke všem čtyřem duelům zajížděly na palubovky soupeřek, kde se jim trochu nečekaně povedlo z poloviny zabodovat. Čímž si hodně pomohly v průběžné tabulce základní skupiny A, kde jsou teď čtvrté jen kousek za druhou pozicí!

 

Nejprve Hanačky cestovaly do Hronova – a po tamních zápasech nevypadala situace zdaleka tak optimisticky. Domácí celek totiž otočil dramatický úvodní mač na 3:1 (-18, 22, 27, 22), aby odvetu měl už bezpečněji pod kontrolou 3:0 (20, 15, 23). A rezerva vékáčka tvořená převážně mládežnickými nadějemi klubu vyšla naprázdno. „Hlavně v prvním utkání nebyl náš výkon vůbec špatný, ale v součtu obou zápasů jsme nezvládli ani jednu vyrovnanou setovou koncovku. Což rozhodlo,“ našel hlavní příčinu porážek trenér Zdeněk Sklenář.

O týden později bylo vše jinak. Tentokrát prostějovské béčko zamířilo do Hradce Králové, kde nadmíru příjemně překvapilo dvěma výsledkovými triumfy nad mnohem zkušenějšími protivnicemi. První střetnutí dopadlo z pohledu Východočešek 0:3 (-18, -28, -20), to druhé pak 1:3 (-20, -32, 19, -21). Načež návrat hostující výpravy do srdce Moravy následně probíhal v logicky povznesené náladě.

„Samozřejmě máme velkou radost, šestibodový zisk z Hradce jsme úplně nečekali. Holky si ho však naprosto zasloužily za skvělé výkony, asi zatím nejlepší v téhle sezóně. Během úvodního měření sil jsme si pomohli výborným servisem, dařilo se nám i útočně a byli jsme dostatečně trpěliví při obraně, nedělali moc chyb. Odveta byla v únavě ještě mnohem víc o defenzivě i zmíněné trpělivosti, nejen tím jsme soupeře předčili. Klíčový význam přitom měl vydřený druhý set 34:32, obě vítězství určitě lze označit za zasloužená,“ radoval se Sklenář.

Vzhledem k nemoci nahrávačky Báry Abendroth a libera Andrey Píchalové povolal do zbraně ostřílené Marii Kurkovou a svou manželku Šárku Sklenářovou. Na bloku nastoupily Zuzana Dostálová s Julií Bažó, na smeči Adriana Jurčíková a Darina Tesařová, na univerzálu Anna Židová. „Sestava v daném složení si fakt sedla, týmová hra fungovala na jedničku a hlavně za odvedené kvalitní výkony přišla sladká odměna. Pro naše mladé hráčky jde v každém utkání první ligy žen o nabírání nesmírně cenných zkušeností, a když se navíc daří, je to tím lepší. Už se moc těšíme na domácí dvojzápas proti béčku Králova Pole,“ avizoval kouč VK B nadcházející moravské bitvy v hale Národního sportovního centra Prostějov: pátek 28. října od 19.00 hodin a sobota 29. října od 10.00 hodin.   

 

1. LIGA ŽEN ČR 2022/2023:

Základní skupina A – pořadí po 8. kole: 1. Dobřichovice 20, 2. Hronov 12, 3. KP Brno B 12, 4. VK Prostějov B 10, 5. Žižkov 10, 6. Hradec Králové 8.