Na skutečného výtečníka narazila policejní hlídka v Dobromilicích.  Při běžné kontrole zastavili muži zákona vozidlo Renault Thalia, které řídil dvaadvacetiletý mladík.

V sobotu 4. února večer zastavila hlídka policistů v obci Dobromilice vozidlo Renault Thalia, které řídil 22letý mladý muž ve směru od Poličky. Při kontrole došlo i na dechovou zkoušku, která nedopadla pro šoféra nejlépe. „Na zařízení se následně po sobě s několika minutovým odstupem objevily hodnoty 1,72 a 1,69 promile alkoholu v dechu,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Sám řidič pokýval hlavou a konstatoval: „To by mohlo odpovídat. Měl jsem před jízdou nějaké panáky vodky.“ Tím ovšem ještě nebyla míra jeho drzosti naplněna. Když mu chtěli policisté zkontrolovat a následně odebrat řidičský průkaz, mladík jim s širokým úsměvem sdělil, že žádný průkaz nemá a ani ho nikdy neměl. „O řidičský průkaz nepřišel, protože jak se ukázalo, není ani jeho držitelem a jednalo se o tzv. neřidiče,“ potvrdila Zajícová.

Následně pak ještě vyšlo najevo, že si auto vypůjčil bez vědomí jeho majitelky. Z původního přestupku se tak nakonec vyklubal kriminální čin. „Mladík byl obviněn ze dvou trestných činů, a to ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci,“ sdělila policejní mluvčí a dodala: „Za to mu hrozí až dva roky odnětí svobody.