Na skvěle obsazeném podniku v Dauhá se představilo hned několik českých tenistek s prostějovskou stopou, žádní z nich ale neprošla přes druhé kolo. Nejblíže k postupu měla Karolína Muchová, dcera zdejšího rodáka a fotbalisty Železáren Josefa. Se třetí nasazenou Caroline Garciaovou ovšem odehrála naprosto vyrovnanou partii.

„Rozhodly koncovky druhé a třetí sady. V rozhodujících okamžicích se soupeřce vždy povedl nějaký parádní úder, kterým mě zaskočila,“ uznala Muchová, která na turnaji využila chráněný žebříček a pokračuje ve své snaze vrátit se mezi elitu.

Také bývalá hráčka TK Agrofert Prostějov Petra Kvitová ve 2. kole narazila na favorizovanou soupeřku, kterou byla Coco Gaufová. Americká tenistka vyhrála poměrně hladce první sadu, tu druhou ale Kvitová dotáhla až do zkrácené hry. „Bylo to o kousek, příště to třeba vyjde,“ nedělal vědu z porážky Kvitová.

Hned po prvním utkání se v Dauhá rozloučila další exprostějovská hráčka Karolína Plíšková po jednoznačné porážce s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou a dohrála také Barbora Krejčíková po velké tří hodinové bitvě s osmou nasazenou Veronikou Kuděrmetěvovou.