Stále více hráčů fotbalového 1.SK Prostějov dostává šanci na zkouškách prvoligových klubů. Jen letos to byli Jan Koudelka a Roman Bala. Uplynulý týden zase zkoušel své štěstí Solomon Omale. Rychlonohý záložník měl nakročeno ke zkoušce v Mladé Boleslavi.

Omale přišel do Prostějova před probíhající sezónou. Kromě toho, že byl prvním hráčem pocházejícím z Afriky, který kdy v Prostějově hrál, měl se rovněž stát nemalou posilou. Což se zčásti potvrdilo, i když Omale zatím nezapsal v Prostějově góly, dokázal, že umí. A jeho schopností si všimli i v nejvyšší české soutěži. „Nyní bude záležet na vážnosti zájmu o něj. Chceme mu samozřejmě posun do 1. ligy umožnit, dohoda by ale měla mít smysl i pro nás,“ uvedl předseda 1.SK Prostějov František Jura k hráči, který se koncem roku načas vrátil domů, do Nigérie.

Jeho přínos pro Prostějov pak hodnotil trenér Pavel Šustr. „Druhá česká liga je specifická v tom, že je hodně o běhání a soubojích. Hráči ze zahraničí si na to těžce zvykají. Solomon se ale celkem slušně adaptoval, má i tak ale prostor pro zlepšení,“ konstatoval kouč Prostějova. Ten pak krátce před uzávěrkou potvrdil, že Omale v Prostějově zůstává. „Dle mých informací v Boleslavi nezůstane, měl by se tedy připojit k nám,“ vyjádřil se Pavel Šustr.