Další prostějovský starosta by se mohl dočkat své vlastní ulice. Tentokrát jde o Jana Sedláčka, který na tomto postu působil v letech 1939 až 1940. Ve městě rovněž zakládal skautské hnutí. 

 

V Prostějově již máme náměstí Floriana Nováka či Karla Vojáčka, ale také Waitovu, Manhardovu, Krapkovu či ulici dr. Horáka. Všichni jmenovaní mají společné to, že bývali prostějovskými starosty. Nyní se hledá název pro ulici kolmou k Okružní ulici před Mládkovými sady, kde aktuálně probíhá výstavba nových bytových domů.

„V Prostějově vznikají nové lokality pro výstavbu rodinných domů. Jednou z nich je komunikace souběžná s ulicí Dr. Plajnera - kolmá k ulici Okružní, před Mládkovými sady. Právě zde probíhá výstavba dvou nových bytových domů. Název nově vznikající ulice je třeba zvolit pro potřeby evidence obyvatel,“ vysvětlil primátor František Jura (ANO 2011) s tím, že radní doporučili ulici pojmenovat po Janu Sedláčkovi. „Tento československý politik, starosta Prostějova a meziválečný poslanec Národního shromáždění zakládal v Prostějově skautské hnutí,“ upozornil Jura.

Návrh nyní musí posvětit prostějovští zastupitelé.