Okresní fotbalový svaz bude mít po skončení letošní sezóny jistě řadu věcí k projednání a otázek k tomu, jak budou vypadat mužské soutěže pod jejich hlavičkou v dalším soutěžním ročníku. Úpadek se dá jen těžko zastavit a nyní je pravděpodobné, že by se počet mužstev měl zase smrsknout. Už v průběhu sezóny do toho hodila vidle rezerva Protivanova.

Napjatá situace je i u dalších dvou rezerv dle našich zpráv a nedá se hovořit o jistotě, že i ve třetích třídách jsou všichni přesvědčeni, že budou i v dalším ročníku pokračovat. To pravděpodobně ukáží až přihlášky do nové sezóny, které budou probíhat na konci června.

Už teď je ale jisté, že se počet mužstev zase o něco zúžil. Chtě nechtě zpátky do okresních soutěží zamíří Smržice, pokud se nestane něco opravdu nečekaného. Nahoru z okresu může jít stále trojice týmů a otázkou budou pády. Teď to spíše vypadá, že nebudou kvůli výsledkům, ale spíše z technických důvodů kvůli odhlášení či dobrovolnému odchodu o soutěž níž.

Trojky letos hrají v počtu deset a osm a do příští sezóny by se mohlo stát, že jich bude už jen tolik, aby se dalo pomýšlet na sloučení a hrála by se jen jedna nejnižší soutěž. Zatím nic jistého není, ale určitě i toto už může být varianta. Když člověk vezme v potaz, že před deseti lety fungovala i čtvrtá třída, tak je to krutý obraz dnešní reality.