Špatně dopadla třetí májový den návštěva bývalé přítelkyně ze strany sedmačtyřicetiletého muže. Újmu utrpěla žena i její televizor... Chlap se totiž nehodlal smířit s informací, že rozchod byl definitivní a nikdo na něm nic nezmění. Bývalou přítelkyni se tak nejprve pokoušel přesvědčit k obnovení mileneckého vztahu vulgárními nadávkami, a když ty nezabraly, uchýlil se navíc k hrubému násilí.

 

„V podvečer třetího května vyjížděli strážníci řešit napadení mezi mužem a ženou. Celý incident nahlásil soused, který slyšel křik a hádku v bytě v centru města. Strážníci na místě zkontaktovali čtyřicetiletou napadenou ženu, která se nacházela u sousedky, k níž v rozrušení a strachu před agresorem utekla,“ potvrdila událost Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence Městské policie Prostějov.

Žena měla viditelné oděrky na těle a stěžovala si na bolest hlavy. Lékařské ošetření však odmítla. Expřítel si přitom nevybíjel zlost jen na křehké ženě, ale i na vybavení bytu. By co víc... Štěstí či možnost utéct tak bohužel neměla televize, která padla za oběť chlapova běsnění. V kuchyni pak otočil všechny knoflíky sporáku do polohy zapnuto, aby dřív nebo později unikající plyn způsobil dílo zkázy. Poté zabouchl, vzal klíče od bytu a před strážníky uprchl. „Strážníci naštěstí včas rozpoznali nebezpečí a zavolali hasiče, kteří ženin byt bez poškození otevřeli, sporák vypnuli a místnost odvětrali,“ popsala horké chvilky Greplová.

„Sedmačtyřicetiletý muž je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití,“ přidala mluvčí prostějovských strážníků s tím, že není jisté, zda si případ nepřevezmou kolegové z Policie ČR, kvůli možnému naplnění skutkové podstaty trestného činu obecné ohrožení. Celý případ v katdém případě projedná příslušný správní orgán.