Štěstí v neštěstí měl mladík, který ve středu dopoledne narazil ve směru z Určic do Prostějova u cihelny do stromu. Pravděpodobně svou jízdu nepřizpůsobil stavu mokré vozovky a od stromu se otočil o sto osmdesát stupňů a zastavil se až v poli. Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Mladík naštěstí vyvázl bez vážnějšího zranění, sešrotovanou přední část vozidla hasiči odklidili.

 

Ve středu 30. srpna krátce před devátou hodinou havaroval na silnici vedoucí do Určic osobní vůz Volkswagen Golf. Mladý řidič u skládky FCC automobil neovládl a narazil do stromu, načež skončil v nemocnici. Naštěstí jen s lehkým zraněním. Vše se událo v zatáčce u cihelny, na jejíž nebezpečí řidiči často upozorňují. V případě mokré vozovky se pak může stát cokoliv...

„Mladý řidič osobního vozidla jel ve směru od Určic na Prostějov a zřejmě vlivem rychlé jízdy dostal v levotočivé zatáčce smyk, načež vyjel vlevo mimo komunikaci, kde přední částí vozidla narazil do vzrostlého stromu. Po nárazu vyjelo auto vpravo mimo komunikaci,“ popsala nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Na místo přispěchali také hasiči, kteří muži poskytli první pomoc a po příjezdu ZZS jej předali do péče záchranářům. „Zajistili jsme místo proti vzniku požáru a řídili jsme kyvadlově dopravu v nepřehledném úseku komunikace až do příjezdu dopravní policie,“ potvrdila tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Mladý muž bez viditelných poranění byl při vědomí. Posádka rychlé záchranné pomoci pacienta zajistila a vyšetřila. „Protože si stěžoval na pohmoždění hrudníku od bezpečnostních pásů, byl převezen na dovyšetření na chirurgickou ambulanci prostějovské nemocnice,“ doplnila pro Večerník mluvčí záchranky Lucie Mikisková.

Dechová zkouška byla u řidiče provedena s negativním výsledkem měření. Ke zranění dalších osob nedošlo. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 30 000 korun. „Jel jsem kolem chvíli poté, co se to stalo. Kluk měl kliku, že od Prostějova v té chvíli nikdo nejel, jinak z toho mohl být hodně velký průšvih,“ svěřil se Večerníku jeden z řidičů.