Bylo už po prostějovských hodech, ovšem městští policisté měli i tak spoustu práce s opilými osobami. Od pondělí 18. do středy 20. září řešili strážníci tři opilce, kteří nakonec skončili na protialkoholní záchytné stanici.

 

V prvním případě se jednalo o třiadvacetiletého muže, který si po třinácté hodině ustlal na chodníku nedaleko centra města. „Opilý muž nebyl schopen samostatného pohybu a zasahující hlídku i záchranáře slovně urážel. Komunikace s ním byla velice složitá, což potvrdila provedená dechová zkouška, při níž byla naměřená hodnota 3,05 promile alkoholu,“ popsala Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Druhá událos obdobného rázu se týkala dvaašedesátileté ženy, která přišla před devatenáctou hodinou značně opilá do restaurace v centru Prostějova a po servírce žádala pivo. Personál restaurace odmítl alkoholický nápoj opilé ženě prodat, což u ní vyvolalo velký vztek. „Následně začala slovně urážet obsluhu a byla velice hlučná. Přivolaná hlídka provedla u ženy dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 2,69 promile alkoholu,“ konstatovala Greplová.

Při třetím výjezdu vyjížděli strážníci po dvaadvacáté hodině prověřit nahlášené rušení nočního klidu. Na místě našli hystericky křičící jednadvacetiletou ženu v prostoru zastávky MHD. „Na zákonné výzvy ke zklidnění svého chování nereagovala a neustále pokračovala v narušování veřejného pořádku. Provedená dechová zkouška v tomto případě dosáhla hodnoty 1,77 promile alkoholu,“ uvedla vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Trojlístek opilců nakonec skončil po vyšetření lékařem na záchytce v Olomouci. „Zjištěné protiprávní jednání bylo zadokumentováno a oznámeno příslušnému správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku,“ doplnila Tereza Greplová. (mik, pk)