Nad tímto kuriózním případem by se pobavil i detektiv Columbo! Tato historka jako by přímo vypadla z naší pravidelné rubriky Agentura Hóser. Ale ve skutečnosti se jí seriózně musela zabývat Policie ČR, která však vzhledem ke zjištěným okolnostem případ nakonec odložila. Cože se vlastně stalo?

 

K události došlo nedávno v Dětkovicích. Místní občan ohlásil na policii, že jej měl hrubě urazit jeho soused, a to tím, že na něj vykřikoval, že je „svině bolševická“. Policisté ovšem zjistili, že tyto vulgarity nebyly mířeny vůči sousedovi, ale vůči zvířeti.

Chovám na dvorku svého domu housera, který mi pokadil kamenné andělíčky. Opravdu mě tím naštval, myslel jsem, že mu zakroutím krkem. Jelikož jsem komunisty opravdu neměl nikdy rád, tak jsem mu začal nadávat do komunistických sviní. To snad není trestné?“ svěřil se Večerníku Leo Dostál z Dětkovic, který dle svých slov neměl nadávat na veřejném místě, ale výhradně na svém vlastním dvorku.

Jeho soused z protějšího domu, se kterým má setrvalé spory, si totiž vyřčená slova vzal osobně. „Neustále na mě volá policisty. Naposledy to bylo kvůli parkování mého auta před jeho vchodem, které jsem tam na chvíli přeparkoval, abych nepřekážel druhému sousedovi, který sekal trávník. Je někdy až neuvěřitelné, s čím dnes někteří lidé obtěžují policii…,“ posteskl si Dostál.