Bezmála 30 let provozoval Marijan Šebek restauraci Jadran na prostějovské tržnici. Ve městě se podnik po celou dobu těšil trvalé oblibě nejen díky výbornému jídlu, ale i sympatickému majiteli. Jenže pak vše nabralo špatný směr...

 

Z následovníka Marijana Šebka se vyklubal arogantní bankrotář. Z jeho „hospodaření“ se podnik vzpamatovával hodně dlouho. Až v polovině letošních prázdnin zde otevřela restaurace s příznačným názvem Taste of India, což v překladu znamená chutě Indie.

Letos už je to pět let, co Šebek rozhodl, že do své restaurace nebude dále investovat. Objekt pronajal svému někdejšímu zaměstnanci, to však skončilo katastrofou. Teprve letos v létě se podařilo najít adekvátní náhradu. A tu si lidé z Prostějova minimálně prozatím v drtivé většině pochvalují.

„Já jsem si tu vážně pochutnal. Ceny takový průměr meníček, ale jídla jsou v dost velkých porcích a dost sytá, hladový jsem vážně neodcházel. Příjemná zahrádka i útulný interiér. Obsluha moc česky neumí, ale objednáte si bez problému. Objednání i jídlo byly velmi rychle. Tohle mi v Prostějově vážně chybělo. Minimálně jedno jídlo na menu je vždy vegetariánské. Sázka na jistotu, že když přijdu sem, bude to něco vždy i pro mě,“ vyjádřil se například Jan Berka.