Že by to byla opravdu jen náhoda? Pouhé dva dny předtím, než s programem Nebe na zemi ve vyprodaném prostějovském divadle vystoupili Adam Plachetka, Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, zazněla stejná skladba pánů Voskovce, Wericha a Ježka na úvod koncertu Setkání. Společně s divadelním režisérem a zpěvákem Davidem Křížem na zámku v Konici vystoupila celá plejáda půvabných dam.

 

Možná znáte vtip o tom, jak se nervózní blondýnka na koncertu vážné hudby nemůže dočkat, až ten protivný chlap ty housle konečně přeřeže… To rozhodně není případ pianistky Lucie Kubátové, která stejně jako její kolega z Melody Makers v Konici živě zahrála mimo jiné náročnou skladbu Bugatti step. Ostatně právě písně z dílny Jaroslava Ježka tvořily podstatnou část konického koncertu. Písně Osvobozeného divadla doplnily filmové hity či autorské písně. „Naše vlastní písně byly napsány pro brněnské Divadlo 2-15, které jsme během studií založili společně s kolegyní,“ přiblížil během večera David Kříž, který se představil nejen coby charismatický zpěvák, ale i jako vedoucí početného ženského sboru Rousing, jehož členky byly nezpochybnitelnou ozdobou celého večera. Jedním z jeho vrcholů se však stalo také neobyčejně milé vystoupení pěveckého sboru ZUŠ Konice Koníček vedeného paní Annou Müllerovou. Za klavírního doprovodu Ludmily Kopečné Nedomanské soubor zazpíval dojemnou píseň dvojice Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř Chválím tě, Země má.

Na další koncert Kruhu přátel hudby budete do konického zámku moci zavítat už ve středu 24. dubna. Od 19:00 hodin se představí houslista Miroslav Ambroš a klavíristka Zuzana Ambrošová s Večerem virtuózních skladeb.