Konec dobrý, všechno dobré. Tak by se dala shrnout letošní plesová sezóna, která definitivně vyvrcholila uplynulou sobotu 6. dubna ve Společenském domě v Prostějově na dvanáctém ročníku plesu spolku Pomáháme tancem. Během akce se na charitativní účely vybralo celkem 150 tisíc korun.

 

Je jisté, že člověk, který nikdy naplno neprožil hudbu a nelámal si hlavu nad šachovou partií, by si měl život ještě jednou zopakovat. Zvládnout obojí bylo možné během sobotního plesu spolku Pomáháme tancem, který se letos nesl v duchu královské hry. Svědčila o tom nejen výzdoba, ale i na stolech rozmístěné šachové figurky. Přítomným opět vyhrávala osvědčená kopřivnická ALFA band s trojčlennou dechovou sekcí, což je v dnešní době u plesových kapel opravdový luxus. V doprovodném programu pak mohli lidé sledovat mimo jiné tanečnice z free dance či atraktivní ukázku pole dance. Kdo to pak během bálu lehce přehnal s alkoholem, ten byl se svojí figurou schopný zahrát i první aut v historii šachu…

Výtěžek z plesu byl pro letošek rozdělen mezi Střední školu, základní školu a mateřskou školu Prostějov v Komenského ulici a Centrum sociálních služeb Prostějov v Lidické ulici. První z nich obdržela 100 tisíc korun. „Jsme za to moc rádi, finance použijeme na vytvoření relaxačního centra se skluzavkami a prolézačkami pro naše děti,“ radovala se ředitelka školy Pavlína Jedličková. Dalších 50 tisíc putovalo na konto zařízení působící v Lidické ulici. „Děkujeme za příspěvek, který využijeme na nové lavičky. Určitě si k nám na ně můžete přijít posedět!“ vzkázala šéfka Centra sociálních služeb Helena Vránová.

Celkový výtěžek byl o 30 tisíc nižší než při loňském historickém rekordu. „Prodali jsme šest set lístků, což je o něco méně než minulý rok, a od toho se odvíjela také výše vybraných peněz. Svoji roli v tom mohl hrát i pozdní termín, bohužel dřívější se mi tentokrát nepodařilo zajistit. Je to pro mě motivace do budoucna, abych si na to dal příště pozor,“ zhodnotil Tomáš Lázna z pořádajícího spolku Pomáháme tancem, který byl navzdory tomu s výsledkem velice spokojen. „Vůbec první ročník se konal stejně jako letos také 6. dubna. Při srovnání s ním jsme za těch dvanáct let ušli obrovský kus cesty a určitě v ní chceme i nadále pokračovat,“ uzavřel optimisticky Tomáš Lázna. Ostatně s úsměvem na rtech a povznesené náladě do nezvykle teplé dubnové noci odcházela drtivá většina přítomných gentlemanů a elegantních dam v krásných róbách.