Cipísek letos s dětmi a rodiči cestoval pod vodu, do pravěku, do lesa nebo i z pohádky do pohádky. Mateřské centrum totiž stejně jako předchozích třináct let připravilo v červenci pro rodiče a děti do šesti let příměstské letní týdenní programy plné zážitků, výletů, tvoření a dobré nálady.

Po školním roce stěhování z reality do virtuálního světa se o prázdninách Cipísčata dočkala tradičních letních programů. „Letos to bylo cestování s Cipískem a pohádkový týden s úplně novými pohádkami. Na děti a rodiče čekaly výlety s překvapením, spousta pohybových aktivit, maňáskové divadlo, karneval s pohádkovými úkoly, hledání pokladu i tvoření pro děti a dospělé,“ uvedla Markéta Skládalová, místopředsedkyně MC Cipísek s tím, že letní programy jsou připraveny vždy tak, aby se aktivně vedle dětí zapojili i rodiče a nezůstali stranou.

„Děti tak mohou zažít rodiče v jiných rolích, než jsou zvyklé. A nejen v roli vlka či Karkulky. Rodiny se nám vracejí na letní programy i několik let po sobě, někdy s jejich dalšími dětmi, takže vymýšlíme stále nové aktivity. Velkou odměnou nám je, že jsme schopni zaujmout nebo i překvapit i ty, kteří s námi zažili už ledasco,“ pochvaluje si Skládalová. „Samozřejmě některé programy pro nové zájemce už mají tradici a vracíme se k nim řadu let, protože se osvědčily. Letos to ale bylo vše opět nově a jinak. A o překvapení, adrenalin a improvizaci tedy nebyla nouze. Pod heslem Pipi Dlouhé punčochy ‚To jsme ještě nedělali, to nám určitě půjde‘ jsme si všichni dospělí i děti užili letní dny s Cipískem ve zdraví, v přátelské atmosféře a se smíchem,“ prozradila dále jedna z čelních představitelek mateřského centra.

Po červencových týdnech připravuje Cipísek na druhou půli srpna jednorázové programy pro rodiče s dětmi do jednoho roku v centru a pro ty starší v parku, samoobslužnou letní Cipískovu stezku s úkoly pro děti v Kolářových sadech a kolem Hloučely. „Tam bude na děti čekat i vodník Hloučelák,“ usmála se Markéta Skládalová.

Od 16. srpna pak bude spuštěn také on-line zápis do podzimních kurzů. MC Cipísek nabízí programy pro rodiče s dětmi od miminek od tří měsíců až po předškoláky do pěti let.

Zájemci získají informace o všech nabízených aktivitách a o zápisu na kontaktních adresách www.mcprostejov.cz a www.facebook.com/cipisekprostejov nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..