Tohle byla ta pravá předvánoční trefa! Koncem letošního listopadu vyrazila romská žena z Prostějova na nákup do OC Kaufland v Okružní ulici. Domů odcházela bohatší o 10 milionů korun! Už nyní velké peníze rychle mění své majitele. Sama novopečená milionářka žijící v jednom z panelových domů v ulici Šárka se bojí a chce zůstat v anonymitě. 

Zprávu, která se do redakce dostala hned z několika zdrojů, se nám podařilo ověřit přímo u prodejce. „Paní si u nás za dvě stě korun koupila stírací los Maxi Černá perla. Tady přede mnou jej setřela. Mohu potvrdit, že na něj skutečně vyhrála 10 milionů korun! Nikdy jsem nic podobného neviděla a určitě nejsem sama,“ potvrdila Večerníku prodavačka trafiky v prostějovském Kauflandu v Okružní ulici.

Výherkyně se následně musela ozvat pražské centrále společnosti Sazka, která stírací losy prodává. Ta by jí uvedenou výhru podléhající zdanění měla vyplatit. „Slyšela jsem, že jí měli nejprve vyplatit zálohu 250 tisíc korun v hotovosti a zbytek pošlou na účet. Ona si navíc nedávno stěžovala, že se jí ozvala spousta příbuzných a známých, o kterých dlouho nic neslyšela. Všichni mají jasnou představu, co by jim měla pořídit na Vánoce,“ prozradila nám další z Prostějovanek, která dobře zná rodiče šťastné výherkyně.

Přes ně jsme se pokusili ženu žijící v ulici Šárka zkontaktovat. Bohužel se nám to nepodařilo. „Nebudu s vámi mluvit, jsem nemocná,“ zabouchla nám dveře před nosem matka výherkyně, jež podle slov lidí z jejího okolí je skutečně v karanténě kvůli pozitivnímu testu na covid-19.

Podobně jsme pochodili přímo v místě, kde už čerstvá milionářka bydlí. „Ona tady není a nebude. Bojí se a chce zůstat v anonymitě. To není jen tak vyhrát deset milionů, dnes vás zabijí i kvůli tisícovce,“ řekl Večerníku při osobní návštěvě pouze její syn, který s ní sdílí stejný byt.

Jisté je, že už bezprostředně po výhře se žena pustila do utrácení ve velkém stylu. „Viděl jsem na vlastní oči, jak v prodejně s elektrem chtěla po prodejci tu největší televizi, kterou tam mají. Přitom se svěřila, že vyhrála v loterii. Oni jí přislíbili, že jí přístroj přivezou a nainstalují o pár dnů později, ale to se jí nezamlouvalo a trvala na tom, že si ´telku´ přes celou zeď bytu v paneláku odveze hned. Pak ten ohromný balík všichni složitě strkali do přistaveného taxíku,“ popsal kuriózní scénu pracovník z vedlejší prodejny.

Ozve se Večerníku nová prostějovská milionářka sama, aby se nám svěřila se svými pocity? Jaké bude mít Vánoce? Co plánuje v nejbližší budoucnosti? A přinesla jí výhra více štěstí nebo trablů?

To vše budeme zjišťovat do dalších čísel.