Cukroví, vánoční stromek nebo kapr. To vše, samozřejmě spolu s dárky, patří k českým Vánocům. Jsou ale i jiné věci, které k nim patřit mohou. Co takový sport, pohyb?

Řada klubů i jednotlivců přitom na další dny zvou „na plac“. Na Prostějovsku je v plánu hned několik akcí. A spokojení budou zejména fotbalisté. Na svatého Štěpána se tak v Prostějově koná El clásico. Ne, o španělské kluby nepůjde, utkají se FC Ptení a personál restaurace Na Kovárně. Boj to ale bude nepochybně urputný. Navíc, výtěžek půjde na charitativní účely. Začátek mače je v plánu na 13 hodin.

O hodinu později začíná další sportovní akce, tentokrát v Vyškově. Protagonisté jsou však z Prostějovska: na zdejším zimním stadionu se totiž utkají v hokejovém souboji Mořice a Vrchoslavice. Doprava tentokrát není z epidemiologických důvodů hromadná. Organizátoři vyzývají k tomu, aby hráči i diváci dorazili po vlastní ose. Sedmé vánoční klání si určitě mnozí sousedé a příbuzní hráčů nenechají ujít.

Kdo má rád klidné Vánoce a chce se pohnout až po nich, šanci taky má. Stačí vyrazit 28. prosince do Pavlovic nebo Přemyslovic. V obou případech si na své přijdou milovníci malé kopané. V Pavlovicích lákají dokonce na „pavlovická pravidla“. Ale varování: obě akce jsou pro ranní ptáčata. V Pavlovicích začínají v devět, v „Přemkách“ dokonce ještě o hodinu dříve.