První zářijová sobota 3.9. bude v Libhošti a okolí patřit nejen cyklistům, ale i milovníkům stromů a alejí. Startovat bude už 4. cyklojízda v Poodří, která účastníkům představí rozmanitou krajinu kolem řeky Odry. Cyklisté se mohou těšit na různé varianty komentovaných tras a pro všechny bude k dispozici sportovní areál s doprovodným programem v cíli.

Letošní ročník v sobě spojuje to nejlepší z minulých let. Chybět nebude trasa pro malé i velké cyklisty, komentovaná zastavení, divadélko pro děti, dílničky, setkání s netopýry i tombola. Občerstvení je zajištěno a vstupné dobrovolné. Pro prvních sto registrovaných účastníků bude připraven startovní balíček.

Citace Marcela Klemensová:

Pojeďte s námi obdivovat  krajinu Poodří! Už čtyři roky tady sázíme duby, hrušně, vrby a topoly a ošetřujeme staleté stromy díky evropskému programu LIFE, který letos slaví třicáté výročí. Tour de aleje je příležitost, jak si užít krásu stromů, rybníků, pohladit netopýra a pomoci dobré věci. ”

Svoje aktivity představí nejen Arnika, ale i místní spolky. Přijďte navštívit i odpolední program, nudit se nebudete. Veškeré informace najdete na webu. Rezervujte si svůj startovní balíček ještě dnes.

Kontakt na koordinátorku akce: Tel: 604 153 055, Email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více informací průběžně sledujte na stránkách www.aleje.org.

Akce se koná pod záštitou Moravskoslezského kraje a starosty obce Libhoště, Ing. Jiřího Petrovského.