Čtvrté pokračování mělo v plánu hned pět zástupců, ale duel Klenovic s Otaslavicemi byl nakonec přesunut a představila se jen trojice regionálních celků. Už v sobotu nestačily Vrchoslavice na Újezdec a prohrály vyrovnaný duel o branku. O jedinou branku naopak uspěl Pivín, který si přivezl velmi cennou výhru z Újezdce. Tři body slaví také Brodek, jenž o jedinou branku dokázal porazit celek Opatovic.

Sokol Újezdec

Sokol Vrchoslavice 1946

2:1 (0:0)

Branky: 49. Kocfelda, 69. Mazur – 76. J. Horák. Rozhodčí: Bartl – Bruckmüller, Tesař. Žluté karty: 83. Plch – 49. Holub, 52. Lakomý, 73. Gaťařík. Diváků: 95.

Sestava Vrchoslavic: Strašák – Bleša, Holub, Lakomý, Jašek (51. Churý) – Vévoda, Řezáč, P. Horák, Fialka – J. Horák, Gaťařík. Trenér: Jindřich Vlč.

Hodnocení trenéra Vrchoslavic Jindřicha Vlče:

„Měli jsme dobrý vstup do zápasu a měli jsme dvě tutovky, které jsme ale neproměnili. Pak se hra vyrovnala a šance byly k vidění na obou stranách, ale branka nepadla ani na jedné straně. Začátek druhé půle vyšel lépe domácím, kteří se brzy dostali do vedení. Brance ale přecházel faul na našeho hráče, dostal úder do hlavy v souboji. Sudí ale tuto situaci zřejmě neviděl. Krátce nato jsme tak spíše než fotbal debatovali s rozhodčím a z toho soupeř trestal podruhé. My jsme se pak vrátili k fotbalu a Horák snížil. Na konci mohl soupeř odskočit na rozdíl dvou branek, ale brejk dokázal vyřešit brankář. Na opačné straně jsme měli my ještě gólovou hlavičku, kterou fantasticky vychytal brankář. Shodli jsme se i s domácími, že by utkání slušela remíza, ale domácí byli zkrátka o branku šťastnější než my.“

Sokol Ústí

Sokol v Pivíně

2:3 (0:1)

Branky: 79. Koutný, 84. Kolář – 9. Hýžďál, 47. Svozil, 90+3. Trajer. Rozhodčí: Kouřílek – Hrbáček, Pekárek. Žluté karty: 42. Kuča – 24. Pospíšil, 88. Běhal, 90. Trajer, 90. Bartoník, 90. Hýžďál. Diváků: 82.

Sestava Pivína: Oršel – Běhal, Pospíšil, Zbožínek, Krejčí (77. J. Bartoník) – Vrba (46. Fica), Hýžďál, Valtr, M. Bartoník – Svozil (90. Frýbort), Baroš (64. Trajer). Trenér: Pavel Valtr.

Hodnocení trenéra Pivína Pavla Valtra:

„Věděli jsme, že nás čeká těžký duel s hodně dobrým soupeřem. To se také potvrdilo. Bylo k tomu i náročné počasí, kdy v Ústí dost pršelo, terén byl náročný. Věřil jsem tomu, že můžeme uspět, první poločas byl hodně bojovný. Nám se podařilo dostat do vedení, kdy Hýžďál předvedl skvělou individuální akci. Pak jsme naši hru trochu zatáhli, ale i nadále jsme chtěli být aktivní. S prvním poločasem jsem byl celkově spokojený. Ve druhém poločase jsme z první útočné akce přidali druhou branku a vypadalo to dobře. Soupeře jsme dlouho drželi dál od branky, ale posledních patnáct minut nás neuvěřitelně zatlačil, v takovém presu jsme dlouho nebyli. Během pěti minut dokázal skóre srovnat a domácí fanoušci je hnali k další brance. My jsme byli rádi, že jsme drželi remízu, ale v poslední minutě nám vyšla brejková situace a Trajer rozhodl o třech bodech pro nás. Opravdu vybojované vítězství proti vynikajícímu soupeři a kluky musím pochválit, protože někteří tam nechali i více než sto procent. Smekám před nimi klobouk.“

Sokol Brodek u Prostějova

Sokol Opatovice

2:1 (1:1)

Branky: 9. Zatloukal, 55. Dvořák z penalty – 21. Veselka. Rozhodčí: Mašek – Vičar, Kubalák. Žluté karty: 45. L. Frys, 60. Švéda, 64. Kordzik, 73. Harazin, 85. Janura – 58. Pala. Diváků: 200.

Sestava Brodku u Prostějova: Vystavěl – L. Frys, O. Frys, J. Matoušek, Nehera (76. Zbořil) – Dvořák (82. Jelínek), Harazin, Grulich (46. Kordzik), P. Matoušek – Zatloukal, Švéda (66. Janura). Trenér: Vít Hochman.

Hodnocení trenéra Brodku u Prostějova Víta Hochmana:

„Věděli jsme, že nás čeká zřejmě jeden z nejtěžších protivníků. My jsme začali aktivně a prvních patnáct minut jsme byli i o něco lepším týmem, kdy jsme se dostali i do vedení. Po čtvrthodině jsme se ale už dostávali pod tlak soupeře, který tam má skvělé fotbalisty. Co jsme si ale řekli v šatně, tak jsme plnili a dařilo se nám eliminovat jejich zbraně. Do defenzivy jsme fungovali skvěle, ale vyrovnání jsme nezabránili. Ve druhé polovině soupeř stupňoval tlak, ale nám se podařilo vstřelit druhou branku z penalty. Hosté nás pak ještě více zamáčkli, ale jejich tlak nevedl k šancím. Do nich jsme soupeře nepouštěli a dařilo se nám to udržet až do konce. Možná to bude znít zvláštně, ale určitě to bylo zasloužené vítězství. Soupeř měl sice opticky navrch, ale žádné vyložené šance na skórování jsme mu neumožnili. Kluky musím pochválit za skvělý výkon a totální nasazení, kde do toho dali opravdu vše.“