Už dva jarní turnaje má za sebou nový rohovnický projekt oddílu BC DTJ Prostějov, jehož třetí díl měl původně proběhnout v červnu. Nakonec byl však odložen na později a přichází právě teď. Elite Boxing Cup III. je na programu v sobotu 3. září od 10.00 hodin, dějištěm bude boxárna v Krasické ulici.

Pořadatelé znovu připravují řadu zápasů, v nichž změří síly jak zkušenější borci, tak úplní nováčci mužské kategorie, rovněž veteráni nad čtyřicet let, chybět nebudou ani duely žen i dívek, případně také mládežnických kategorií.

Premiéra Elite Boxing Cupu se přitom uskutečnila před necelým půl rokem v hale Národního sportovního centra PV, druhé pokračování pak v květnu v prostějovské boxárně. Kam se nyní vrací, opět pod záštitou primátora statutárního města Prostějov Františka Jury.

„Zase jsme oslovili boxerské kluby a snažíme se dát dohromady co nejvíc utkání takových soupeřů či soupeřek, aby jejich vzájemné souboje dávaly smysl, přinesly pokud možno kvalitní vyrovnané bitvy. Největší prostor samozřejmě chceme dát členům i členkám našeho oddílu, stejně jako zástupcům a zástupkyním dalších prostějovských klubů,“ uvedl hlavní organizátor Elite Boxing Cupu III. Petr Novotný z BC DTJ.

 

36 box