Poslední fáze přípravy prostějovských Jestřábů je tady. Prostějovany čekají zbývající dva přípravné zápasy před startem nového ročníku Chance ligy 2022/2023. Ty přinesou Jestřábům do cesty atraktivní soupeře. Prvním z nich bude slovenský extraligový Zvolen. Druhým pak Poruba, tým, který trvale usiluje v první lize o nejvyšší mety. Venkovní zápas se Zvolenem se uskuteční v úterý 6. září od 17,00 hodin, domácí souboj se uskuteční dva dny na to ve stejný čas.

Zvolen je pro Jestřáby a jeho fanoušky velice neobvyklý soupeř. Posledních deset let se týmy na ledě nepotkaly. Jedná se o kvalitní tým, který v posledních deseti letech hned dvakrát vyhrál slovenskou extraligu. Naposledy spěl v roce 2021, když ve finále porazil Poprad 4:1 na zápasy. V ročníku 2021/2022 skončil Zvolen na druhém místě po základní části. Nakonec ale jeho cesta skončila v semifinále. Zvolen i díky vcelku úspěšnému ročníku neprošel velkou obměnou, přesto odešla dvě v Česku známá jména. Jednak Juraj Mikuš, útočník a reprezentant. A dále Oldrich Kotvan, který v minulosti odehrál mnoho zápasů za Zlín. Naopak do týmu přišel Marek Hecl, z juniorky švédského Växjö pak útočník Jakub Kolenič. Zajímavou posilou může být celá skupina Kanaďanů a Američanů, z nichž nejvýraznější tvář je útočník Chris Langkow, který odehrál 155 zápasů v AHL.

Přesuňme se ke druhému soupeři Prostějova, a to Porubě. Ta dva roky usilovala o minimálně barážový úspěch, leč marně. A tak přišla přestavba týmu. Radikální řez odnesla celá řada hráčů dobrých jmen jako Guman, Szathmáry nebo Brízgala. Odešel i další brankář Muštukovs a nezůstal například ani někdejší slovenský talent Martin Réway. Na druhou stranu tým nelenil s posilováním. Ať je to z Frýdku-Místku příchozí Jakub Šlahař nebo Vít Christov nebo exprostějovský Jiří Klimíček. Velkou posilou je v bráně Daniel Dolejš, který bude patřit k nejzkušenějším prvoligovým brankářům. Porubě se pak během přípravy vcelku daří. Na úvod ovládla svůj vlastní turnaj, nicméně poté následovaly porážky s Nitrou a se Zvolenem. Zatím nejhorší výsledek zaznamenal tým právě proti úternímu sokovi Prostějova, s nímž prohrál 3:6.