Tenisový Prostějov Cup ve čtyřhře neregistrovaných si za dvanáct let své dosavadní existence vybudoval skvělou pověst špičkového turnaje jak pro kvalitní výkonnostní hráče, tak pro hobby rekreanty hrající pro radost. A 12. ročník nesmírně oblíbené akce toto vysoké renomé znovu potvrdil.

Byť celková účast byla v porovnání s předchozími lety o něco méně početná. „Za normálních okolností bychom se dostali minimálně na čtyřicet zúčastněných dvojic, ale celá řada jich nemohla přijet kvůli souběžně konaným mistrákům a některé aktéry navíc vyřadily zdravotní, nebo dokonce vážné rodinné důvody. Celkovou úroveň turnaje však méně aktérů nijak neovlivnilo,“ řekl Večerníku hlavní organizátor podniku Prostějov Cup 2023 Martin Krupička.

Nicméně užší startovní pole znamenalo také méně vybraných peněz za startovné, kvůli čemuž hrozilo, že se velkoryse pojatý sportovní podnik s exkluzivním zajištěním ocitne ve finanční ztrátě. „Proto chci velice poděkovat Miroslavu Černoškovi, který nám za dané situace nechal celodenní pronájem areálu TK PLUS Prostějov úplně zdarma, čímž jsme se ekonomicky dostali na nulu,“ zdůraznil Krupička nezištnou pomoc tenisového bosse.

Vřelé díky následně poslal do mnoha dalších stran. „Chci moc poděkovat za podporu všem partnerům a zejména statutárnímu městu Prostějov, přičemž náměstek primátora Jiří Pospíšil drží nad naším turnajem záštitu – podpora města je tím dlouhodobě výrazná. Mé díky patří také organizačním parťákům Petrovi Dosedělovi s Ondřejem Remencem a samozřejmě i mé rodině. Bez pomoci manželky a maminky bychom především takové menu nemohli dát každoročně dohromady,“ zmínil Krupička.

Abyste si udělali lepší představu, tady je přehled toho, co měli hráči letos k dispozici: na snídani domácí klobásku, na oběd hovězí guláš nebo vepřový/kuřecí řízek s bramborovým salátem. Pomazánky: hermelínová se šunkou a rajčaty, se sýrem-uzeninou a česnekem, mozzarelová s bazalkou, cibulová se sušenými rajčaty, z vepřového masa, česneková, rybí. Saláty: těstovinový, okurkový se zakysanou smetanou, pikantní špekáčkový, zeleninový s nivou a pikantní zálivkou, hlávkový s vejci a sýrem, zelený s paprikovým dresinkem, jarní s kuřecím masem, barevný z pekingského zelí, celerový se šunkou, lehký zeleninový, vrstvený. Pečená masa: kolena, plece, bůček, sekaná, kuřecí a kachní rolády. Dezerty: 16 druhů dezertů, rolády, zákusky. Minutky: utopenci, nakládaný hermelín, žampiony plněné šunkou a sýrem, plněné papriky, cottage s hlávkovým salátem a ředkvičkami, sýrová roláda, vajíčková tlačenka. Specialita: v 16 hodin sele na rožni!

Prostějov Cup přitom zdaleka není jen o konzumaci, nýbrž hlavně o dobrém tenisu. „Mám radost, že jsme tady zase měli spoustu špičkových hráčů a kvalita posledních vyřazovacích kol tak byla opravdu extrémní. Zároveň mě moc těší, že si díky tradičnímu zápasovému systému do sytosti zahráli i rekreanti, kteří tenis neumí tak dokonale a pinkají ho pro radost. Tentokrát dorazilo rovněž víc domácích párů z Prostějova či okolí, i to je pro mě super zpráva,“ kvitoval šéf pořadatelského týmu.

Nejvíc ze všeho pak na závěr vyzvedl maximálně příjemnou atmosféru celého klání. „Jsem opravdu velice rád, že se na Prostějov Cupu hraje za všech okolností fér. Když proti sobě nastoupí výkonnostně víc rozdílné dvojice, tak ti silnější své soupeře rozumně šetří a bez ohledu na jasný výsledek si všichni solidně zahrajou. Potom společně posedí u dobrého jídla i pití, popovídají si. A ti nejlepší nakonec získají krásné ceny. Takhle to má být, letos nám navíc vyšlo ideální počasí. Proto můžu hodnotit se stoprocentní spokojeností, kterou si, věřím, odnesli též všichni účastníci,“ uzavřel Martin Krupička.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník je hrdým partnerem turnaje a významně se podílel na cenovém fondu pro medailisty.