Rekonstrukce Vrahovické ulice vstoupila do druhého měsíce prací. Ty podle náměstka primátora probíhají přesně podle harmonogramu. Celková uzavírka dosud neměla žádné negativní dopady na dopravu, i když se hlavně v ranních a pak v odpoledních hodinách provoz v centru Prostějova v menší míře komplikuje.

 

Také minulý týden se stavbaři činili. „Rekonstrukce nadále pokračuje dle harmonogramu, nevyskytly se žádné komplikace. Aktuálně se finalizuje pokládka nové dešťové kanalizace včetně napojení, připravuje se pokládka nových silničních a vjezdových obrub. Brzy dojde k demontáži stávajících čekáren u autobusových zastávek městské hromadné dopravy,“ nastínil Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora Prostějova.

Čtenáři z Vrahovic se v poslední době často dotazují Večerníku, zda je součástí rekonstrukce také demolice stávajícího mostu ze sedmdesátých let minulého století přes říčku Romži a výstavba nového. „Most se bourat nebude, projde však zásadní rekonstrukcí. Bude obnažen na základovou desku, bude přemístěno vedení, které doposud procházelo mostním tělesem, budou položeny nové izolace, nové nosné vrstvy, nové zábradlí a nové chodníky,“ zareagoval poměrně detailně náměstek Rozehnal.