Je sezóna úspěšná, nebo ne? Vždy záleží nejen na tabulce, ale také na úhlu pohledu, na předsezónních ambicích a očekáváních. Ale taky na „uměleckém“ dojmu a dalších okolnostech. A jak je na tom Prostějov?

Zatím mohou Jestřábi říct, že sezónu mají relativně úspěšnou. Cílem sice bylo play-off, což se sice splnilo jen zčásti, i tak ale Prostějov dopadl mnohem lépe než týmy sestupující, v baráži nebo s předčasnou dovolenou. Navíc se nyní Jestřábi mohou radovat i z úvodního úspěchu ve vyřazovací části. S Kolínem to bylo obtížné, vítězství je však o to cennější.

Důvody k oslavám tu tedy jsou. Ale jak určitě celý tým ví, na oslavy ještě není čas a prostor. První vlaštovka jaro nedělá. A jeden bod v úvodní sérii je skutečně takovou vlaštovkou. Navíc Kolín ukázal, že se s ním musí počítat. Tým hrál dobře, měl spoustu šancí, s Prostějovem hrál vyrovnanou partii. A často to vypadalo, že v ní má navrch. Kozlové hráli přímočaře, dostávali se snáz do šancí. Překážkou tak byl mnohdy hlavně skvěle chytající Bláha. Urputnost Jestřábů a to, že zapnuli včas, však Prostějov posunuly dál.

Začátek vyřazovacích bojů byl tedy pro Jestřáby skvělý. První duel ukázal, že se i v předkole se mají příznivci na co těšit. A pokud dojde i na třetí zápas v sérii, půjde o nemilosrdnou bitvu.