Teprve šestnáctiletá prostějovská tenistka Sára Bejlek slaví již svou čtvrtou trofej na okruhu ITF! Hráčka druhé světové stovky dokázala po loňském senzačním vítězství na dvorcích v Olomouci stejný podnik ovládnout i podruhé a obhájit tak titul. Triumfem nedaleko svého domovského klubu potvrdila skvělou formu, když předtím zvítězila na turnaji v Itálii a doma v České Lípě. Ve finálových duelech si navíc drží neporazitelnost a aktuální skóre zní 4:0 v její prospěch. „Máme velkou radost a Sáře gratulujeme,“ vzkázali manželé Černoškovi za celý TK Agrofert Prostějov.

Když se v loňském ročníku objevila v Olomouci na divokou kartu tehdy patnáctiletá talentovaná hráčka TK Agrofert Prostějov Sára Bejlek, jen těžko by někdo očekával její vítězství. Vycházející hvězda prostějovského tenisu si ale poradila se všemi nástrahami a odměnou jí byl první titul na okruhu ITF.

V letošním roce už vstupovala do boje poněkud v odlišné roli. Jako hráčka druhé světové stovky byla na antukovém turnaji dotovaném 60 tisíci dolary třetí nejvýše nasazenou a patřila tak mezi favoritky. Své postavení i oblibu olomouckých kurtů potvrdila a v šestnácti letech zvládla své turnajové vítězství obhájit.

Ve finálovém střetnutí ji čekal souboj s o jedenáct let starší Linou Gjorčeskou ze Severní Makedonie. V prvním setu si s jedenáctou nasazenou hráčkou poradila hladce poměrem 6:2. I druhý set se vyvíjel pro Bejlek skvěle a vedla už 4:2. Soupeřka to ale nevzdala a vynutila si tie-break. V něm ale dominovala česká hráčka a nedovolila soupeřce jediný bod. Po vítězství 6:2 a 7:6(0) tak mohla oslavit svůj již čtvrtý titul na okruhu ITF. „Jsem šťastná, že se mi zde podařilo obhájit. Navíc to pro mě znamená, že jsem se dostala do kvalifikace na US Open, takže nyní se z antuky přesunu na přípravu na betonu a poletíme do Ameriky,“ prozradila po vítězství Bejlek pro portál Tenisový svět.

Dva z nich získala vítězka čtyřhry a semifinalistka dvouhry na juniorském Roland Garos právě v Olomouci. Další vítězství přidala v květnu v Italské Santa Margheritě a v červnu opanovala turnaj v České Lípě. „V poslední době mám velmi dobrou formu, která se odráží i na sebevědomí, a myslím si, že je to na kurtu patřičně znát. Snad to takto ještě dlouho vydrží,“ pochvaluje si vycházející hvězda. I přes obhajobu titulu ale na žebříčku WTA spadla o patnáct pozic na 196. příčku.

„Je to pro Sáru krásný úspěch, obhajoba je vždy těžká. Jsme na ni moc pyšní, potvrdila, že má velký talent a obrovský potenciál,“ uvedl Miroslav Černošek, který se o talentovanou hráčku manažersky stará.