Synonymem stability. To se dalo říct v minulé sezóně o týmu LHK Jestřábi Prostějov. Tým se v průběhu sezóny téměř neměnil, odchodů a příchodů bylo pomálu. Když Jestřábi uvažovali, zda tým před koncem přestupního období ještě posílit, nebo ne, vsadili na dosavadní mužstvo. A jak se později ukázalo, dobře udělali.

Letošek zatím nabízí jiný obrázek. Jestřábi sice hrají kvalitnější hokej a hlavně hokej efektivnější, výkony mají navrch vyrovnané a dokážou hrát s každým. Problémem tak není ani tak hra, jako právě stabilita kádru. Ta dostává od začátku sezóny vážné trhliny, které zatím klub lepí, jak se dá. Minulý týden totiž Jestřábi oznámili už čtvrtý odchod. Po obránci Jakubu Prchalovi a útočnících Davidu Routovi a Martinu Dubském dal totiž Hané sbohem také další forvard Patrik Machač. Tedy hráč, který měl být jednou z opor.

Prostějov se přitom potýká s úzkým kádrem, dále s marodkou, která se naštěstí začíná zmenšovat. Ale také s letitým problémem, že není „kde brát“. Junioři-Prostějované zkrátka chybí. Jestřábi tak sáhli do okolních klubů. A i když mladíci týmu dost pomáhají a někteří se ukazují ve velmi dobrém světle, není situace dlouhodobě udržitelná. Klub zatím za čtyři odchozí přivedl pouze jednoho příchozího hráče Jakuba Kubeše. Ten dodá další zkušenosti a klid obraně. Početní starosti klubu však nevytrhne.

Jestřábům mohla reprezentační pauza hodně pomoct. Tým mohl v klidu počkat, kdo se vrátí po zranění či nemoci do sestavy. Hráči dostali delší volno. Klub ale rozhodně odpočinek nečekal.