Jednadvacáté kolo odehráli v neděli odpoledne na Zimním stadionu v Prostějově hokejisté mladších žáků SK Prostějov 1913. Jejich soupeř to tentokrát neměl příliš daleko, přijeli totiž Kohouti z Olomouce podpořeni rodiči coby fanoušky. Oba tábory vytvořily poměrně zdatnou kulisu, která očividně pomohla k dobrým výkonům hokejistů.

Pokud by se hrálo na šance, asi by pravděpodobně body zůstaly doma, ale hosté ukázali přesnější koncovku a odvezli si tak výhru o dvě branky.

V první zajímavější akci se ocitli hokejisté eskáčka, ale z vedoucí branky se neradovali a krátce nato přišel trest. Z nenápadné akce se puk po buly v útočném pásmu ocitl až za brankářem Kubou a Olomouc šla díky Černíkovi do vedení – 0:1. Obrovskou šanci na srovnání měl na holi Musil, ale jeho pokus vykryl fantasticky brankář Zelinka. Prostějov i nadále zůstával aktivnějším klubem, jenže branky nepřicházely a v deváté minutě následoval druhý trest. Šimek zkusil nahodit kotouč na branku, ten však propadl až za záda brankáře, který si svůj zákrok vyčítal – 0:2.

Ani po druhé brance se obraz hry nezměnil a Prostějov byl nebezpečnější, leč neefektivní. K delšímu tlaku se hosté dostali poprvé až na konci první části. I zde to už ale branku nepřineslo a vedení o dvě branky po první třetině zůstalo v platnosti.

Start druhého dějství kopíroval situaci z první části. Domácí hokejisté začali aktivně a měli i dvě velké příležitosti. Obzvláště ve druhé z nich se znovu blýskl brankář Zelinka, který i podruhé vychytal Musila. Po sedmi minutách se zdálo, že zakončení do odkryté branky už nemůže stát nic v cestě, ale na poslední chvíli zachránil čisté konto jeden z obránců. Krátce nato mohl slavit se spoluhráči třetí trefu. Knápek poslal skvělou přihrávkou vzduchem do úniku Slepičku, ten tváří v tvář brankáři uspěl – 0:3.

V polovině zápasu došlo ke střídání brankáře v brance Olomouce a domácí se dočkali branky. Krásnou akci vymyslel Musil s Kadlčíkem a druhý jmenovaný byl na jejím konci, kdy dokázal dostat puk mezi tělo a ruku brankáře – 1:3. O dvě branky to však vydrželo jen necelé tři minuty. Při úniku byl faulován jeden z hráčů hostů a Pospíšil z trestného střílení nezaváhal střelou pod víko – 1:4. Za další minutu se skóre měnilo znovu a prosadil se Kadlčík, který opět využil kombinace s Musilem a Šelestákem – 2:4.

Do třetí části tak šli domácí stále s dvoubrankovým mankem. Na začátku byli nebezpečnější tentokrát hosté, kteří mohli náskok zvýšit, proti byl ale brankář domácích a jednou vypomohla i obrana dobrým blokem dorážky. Eskáčko hru postupně srovnalo a vytvářelo si také šance, ale gólový efekt stále scházel a čas rychle plynul. V poslední pětiminutovce se ukázalo, že si oba soupeři nic nedarují a horké hlavy uklidňovali oba trenéři. Tato situace více vyhovovala hostům, kteří domácí nepustili do extra tlaku a sami dohrávali utkání v přesilovce.

Prostějov tak s Olomoucí po dobrém výkonu padl, ale s vlastním herním projevem mohou být trenéři spokojení.

 

Liga mladších žáků „A“ skupina „7“ – 21. kolo

SK Prostějov 1913 – HC Olomouc

2:4 (0:2, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Kadlčík (Musil), 35. Kadlčík (Šelesták, Musil) – 4. Černík (Slepička), 9. Šimek (Stránský), 28. Slepička (Knápek), 34. Pospíšil. Rozhodčí: Kroupa, Němec. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Sestava Prostějova: Kuba – Vybíhal, Kouřil, Kadlčík, Řezníček, Štecová, Švach, Všetička, Musil, Radkovič, Komárek, Šelesták. Trenér: Václav Meidl.

Sestava Olomouce: Zelinka (Bláha) – Vlasjuk, Černík, Stránský, Klos – Urban, Knápek, Plšek, Pfeifer, Slepička, Mlčochová, Šimek, Pospíšil, Fajnor. Trenér: Daniel Stodůlka.

 

ÚSTY TRENÉRŮ

Václav MEIDL – SK Prostějov 1913

„I přes porážku jsem dnes spokojený. Myslím si, že jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem Olomouci. Je u nás vidět velký progres, protože ještě v minulé sezóně s námi neměli problémy. Bohužel nás dneska zlobila hlavně koncovka, protože šancí jsme měli opravdu dost. A kdybychom je využili, tak to mohlo dopadnout jinak. Ale kluky opravdu chválím, je vidět, že jdou správnou cestou.“

Daniel STODŮLKA – HC Olomouc

„Věděli jsme, že nás tady v Prostějově čeká náročný soupeř. A zápas to jednoznačně potvrdil. První třetinu jsme sice vyhráli o dvě branky, ale domácí byli aktivnější, nás zachránil několikrát brankář. Od druhé třetiny už to bylo hodně vyrovnané a hra měla dobré tempo z obou stran. S výhrou jsem spokojený, ale větší radost mám z toho, že se odehrál další kvalitní duel, který může hráče zase posunout.“