Česko a baseball. To by si člověk pomyslel, že je jen španělská vesnice. Ale není tomu tak. U nás dlouhodobě velmi přehlížený sport, který si ale své místo na slunci tvrdě vybojovává. Na World Baseball Classic se jen dostat je obrovská čest a Češi jasné ukazují, že i skupina amatérů s láskou k tomuto sportu může prohánět profíky.

Když jsem ještě před měsícem slyšel různé spoty baseballistů, že letošní rok je jejich, tak mi to nedalo a trošku jsem se usmíval. Poté, co ale v Asii předvádí a jaký respekt si vydobyli po celém světě, jen nevěřícně kroutím hlavou s otevřenou pusou.

Prorokovat vítězství v celém turnaji proti řadě profesionálů by bylo velké sci-fi, ale už jen to, jak se proti nejlepším prezentují, jasně ukazuje, že ti kluci ušli neuvěřitelný kus cesty. Jednoznačně uvedený sport patří mezi ty, které bychom neměli přehlížet.

Aktuální výsledky, ale i mediální pozornost jim také velmi pomohou. Dá se čekat, že právě tento pálkový sport může zažít ještě velké věci a z úbytku hráčů by nemusel mít v budoucích letech strach. Reklamu tomu udělali právě hrdinové na obrovském stadionu v Japonsku.