Jarní sezónu čekají ještě dva měsíce zajímavých soubojů v regionální kopané. Pro některé to ale možná budou už ty poslední soutěžní zápasy, které do sbírky přidají. Člověk má velkou obavu, jak moc by to mohlo zamávat s počtem celků, který už tak stále klesá. Výjimkou byl jen letošní ročník, který ale ovlivnil návrat dvou rezerv na scénu.

Ještě se pořádně boje o záchranu neroztočily a už se v kuloárech spekuluje, zda by vůbec k nějakému sestupu mohlo dojít. Hodně velký otazník totiž visí například nad rezervou Plumlova i Kralic. Oba tyto celky by podle našich informací mohly po sezóně flotilu opustit. Je otázkou, zda by to byla aspoň třetí třída, ale ani to nyní příliš reálně nevypadá.

Dvě rezervy by tak nahradily dvě rezervy. Ještě se dá říct, že se nic extra neděje. Ale u třetích tříd by už vznikl problém. Opět mínus dva kluby. A co dál? Spojit soutěž v jednu, či vyřešit nějaký tříkolový systém? Do toho je tu ještě otázka i u dalších klubů. Například Pavlovice u Kojetína, které to lepí, jak se dá. Nebo v opačné skupině Zdětín, jemuž hráči stárnou.

Reorganizace a podobné věci sice mohou líbezně znít, ale co to pomůže, když teď není kde brát? Fotbal by se měl v první řadě začít opírat o mládež, kterou by měl propagovat daleko více než dospěláky. Objíždění různých turnajů jen s těmi vyvolenými totiž pomůže maximálně výkonnostnímu fotbalu, ale podhoubí jde do tmy.