Už podevatenácté proběhne v centru města akce se složkami integrovaného záchranného systému. Na náměstí tak široká veřejnost zhlédne ukázky techniky, výstroje i výzbroje složek. I letos představí svoji činnost hasičský záchranný sbor včetně dobrovolných hasičů města, zdravotní záchranná služba i střední zdravotnická škola, Policie České republiky, Celní správa, Městská policie Prostějov, Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, Vojenská policie či 102. výzkumný prapor. Letos se poprvé představí i probační a mediační služba.

 

„K vidění budou ukázky techniky, výstroje, výzbroje, bude možné si vyzkoušet laserovou střelnici, proběhnou ukázky městského kamerového systému s digitálním záznamem. Návštěvníci si budou moci prohlédnout laserový měřič rychlosti vozidel, prostředky IZS a kriminalistickou techniku. Informační střediska jednotlivých složek nabídnou poradenskou službu. Součástí programu bude i několik interaktivních prvků, jako je třeba zkouška brýlí, které evokují vidění po aplikaci drog či po požití alkoholu,“ nastínil ředitel Městské policie Libor Šebestík, na co všechno se mohou návštěvníci těšit.

Na akci dále zhlédnou vybavení jednotlivých složek, jako jsou služební vozidla, interiér sanitek a záchranné prostředky jednotlivých složek. „Jedná se například o defibrilátory a záchranářské batohy. Armáda České republiky na místě předvede své vojenské vybavení vozidel i pozemní techniku. Chybět samozřejmě opět nebudou různé soutěže pro děti, které za svůj výkon obdrží drobnou odměnu,“ doplnil Šebestík k akci, která v pátek opět zaplní prostějovské náměstí v centru města.

 

KDY: PÁTEK 28. DUBNA 2023, 9:00 až 13:00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV

 

17 letak izs