Ahoj všichni,

tak tady máme nový rok, tentokrát s jedničkou na konci. Je ovšem otázka, zda nám přinese aspoň něco dobrého. Starý rok končil s covidovou pastí a bohužel jsme se z toho zatím nevymanili. Rád bych byl optimistou, že to všechno brzo skončí, ale jsem spíše realista, možná až pesimista. Mám s touto potvůrkou osobní zkušenost a řeknu vám, je to minimálně spousta ztraceného času v karanténě a kapku boj s virem. Na druhé straně je to příjemně strávený čas, pokud máte v karanténě i přítelkyni...

Amerika má možná před oficiální volbou prezidenta za pomoci zvolených volitelů, ale to, co se okolo voleb dělo, mne také nenaplňuje velkým optimismem. Pokud je prezident jednoho z nejsilnějších států světa volen pomocí zmatků, tužky a gumy ve volebních místnostech a zřejmě i podvodů, které pak řeší až jejich soudy, pak je za mne někde chyba a začínám se o tento stát velmi obávat. Už jejich úchylná hnutí typu MeToo, BLM a další jsou kaňkou na plátně demokracie, a pokud se teď skutečně dostane do čela spící demokrat Biden, ovlivňovaný komunistickými pseudoliberály z nejextrémnější levice demokratické partaje, pak se tedy máme na co těšit. Rusko a Čína se, myslím, potutelně usmívají, jak si skutečný demokratický svět namažou na chleba.

A co Prostějovsko? Byl bych špatným patriotem, kdybych nevěřil, že naše rodná hrouda půjde dopředu a bude se dařit společnými silami něco budovat. I když bohužel bude potřeba kapku utáhnout opasky, protože bude třeba šetřit. Snad se oprostíme od nějakých trapných výroků ve smyslu, že to v budoucnu někdo někomu za něco spočítá. Věřím, že se budeme chovat jako demokrati a ne jako trhovci. V kritických dobách je třeba spíše se semknout a nedělat velkohubá zbytečná gesta. Snad si to někteří uvědomí.

Mějte dobrou vůli a pojďme ten nový rok prožít na jedničku.

Marty