rázdninový klid na magistrátu „naruší“ další jednání Rady statutárního města Prostějova. Uskuteční se v úterý 1. srpna od 10.00 hodin a program jednání je celkem bohatý. Snad po zasedání prostějovských konšelů bude i tisková konference...

Radní se budou v úterý zabývat již přípravami návrhu rozpočtu města na rok 2024. „Kromě toho projednáme rozpočtová opatření pro komise městských částí či na propagační služby města. Zabývat se budeme návrhem zahájení první etapy rekonstrukce stadionu Za Místním nádražím, schvalovat budeme dotace do školství, kultury a sportu. Přestože jsme teprve v polovině letních prázdnin, máme na programu poměrně hodně bodů týkajících se školství. Nejvíce půjde o schválení dodatků ke zřizovacím listinám u jednotlivých základních škol v Prostějově,“ uvedl Jiří Rozehnal, náměstek primátora Prostějova. Jak dodal, radní budou v úterý projednávat i několik majetkoprávních záležitostí. „V těchto případech půjde většinou o pronájmy nebo výpůjčky městských pozemků,“ uzavřel náměstek Rozehnal.

Po minulém jednání prostějovských radních byla zrušena tradiční tisková konference. Večerník tedy věří, že tento týden tomu bude jinak..