„Karlos“ už je v Hradci Králové. Teď ale nemyslíme zápasníka Vémolu, nýbrž nadějného obránce Karla Spáčila, který zažívá jen těžko uvěřitelný rok. Je to jen čtrnáct měsíců, co odkopal poslední zápas v krajském přeboru za Lipovou, kam zamířil po konci v dorostu Prostějova, aby se za rok dostal přes další dvě soutěže až do nejvyšší ligy.

Odchovanec Prostějova začal svou dráhu postupnými krůčky, což se nyní ukázalo jako velmi dobrá volba. Po mládežnických kategoriích vyrazil sbírat první zkušenosti do Lipové, kde kromě krajského přeboru pravidelně trénoval s hlavním mužstvem eskáčka. Hned po půl roce povýšil o dvě soutěže, kdy se v barvách Blanska stal stabilním členem základní sestavy.

Rok zkušeností následně zužitkoval a pro podzimní část se už naplno zabydlel v kádru druholigového mateřského celku. Ani tam to však není konečná a Spáčil se už objevuje v dresu Hradce Králové, kde čeká na své první ligové starty.

Zmíněný příběh zní až neuvěřitelně. Zdárný příklad toho, jak pílí a touhou lze dokázat velké věci. Výsledek může znamenat odrazový můstek i pro další talenty z líhně prostějovského klubu, což snad bude mít pozitivní dopad.