Brněnská Líšeň, ale také Prostějov. To jsou dva druholigové týmy, které v uplynulém fotbalovém podzimu překvapily. V obou případech se umístily nečekaně vysoko. A v obou se jednalo o dosud nejvyšší umístění v novodobé historii klubů.

U eskáčka se kvalitní hra a výborné páté místo promítly také do přestupové politiky. Aby ne. Úkolem vedení klubu bylo pouze tým vhodně doplnit, ne celý překopat. V Prostějově tak mohl vládnout klid, nemusel nijak tlačit na pilu. Mohl si naopak v klidu vyzkoušet pár nadějných jedinců.

Výsledek tomu také odpovídá. Prostějov nebyl v pozici, kdy by potřeboval nutně a ve velkém posilovat, a tak do týmu přichází zejména talentovaní hráči jako Zlatohlávek, na vážkách je budoucnost Straňáka. Přišel brankář Bárta, velkou zprávou byl návrat Jana Koudelky a posílením je vlastně také to, že Solomon Omale nakonec do první ligy neodchází.

Tým tak velmi rychle získal plný stav. Jak navíc upozorňuje trenér eskáčka Pavel Šustr, posty jsou v mužstvu zdvojené. Není tedy problém někoho v případě výpadku formy nebo zranění nahradit. Co je ale ještě důležité, tak to, že tým je zvyklý hrát několik různých rozestavení a nachází se v něm i hráči, kteří se dají právem považovat za univerzály.

Zkrátka a dobře, velké přestupové bomby nekonaly. Což ale nutně nemusí být v tomto případě špatně. Ba naopak, eskáčko má v kádru velkou sílu a potenciál, uvidíte!