Ještě před žákovským mistrovstvím republiky, jež Lukostřelba Prostějov pořádala v hale Sportcentrum – DDM, dosáhl tento oddíl velkého výsledkového úspěchu. Jakého? Triumfu v halové 1. lize družstev mužů ČR 2023/24!

„Jde o dlouhodobou soutěž, jejíž finálové kolo se konalo v Humpolci. Naši kluci tam sice nepostoupili do finále, ale následně vyhráli eliminační souboj o třetí místo a právě to jim stačilo ke konečnému prvenství,“ krátce popsala drama závěrečného ligového dějství předsedkyně a trenérka prostějovského klubu Magda Robová.

Hanáčtí lukostřelci tak obhájili vítězství v mužské 1. lize týmů z loňska. „V jednotlivých kolech startovali Michal Hlahůlek, Josef Křesala, Michael Roba, Jan Čalkovský, Václav Vybíral a Kamil Kovář,“ vyjmenovala Robová úspěšnou sestavu. Eliška Koleňáková navíc pomohla Znojmu ke stříbru v halové 1. lize družstev žen ČR 2023/24.

Nyní už se tradiční olympijský sport s nastávajícím jarem pomalu přesouvá zpod střech krytých prostor pod širé nebe. Ostrý start letní sezóny 2024 přitom proběhne na lukostřelnici Prostějov u zimního stadionu, kde se o velikonočním víkendu 30. a 31. března koná důležitá akce celostátního významu.

„Budou to nominační a kontrolní závody reprezentačních družstev dospělých ČR. V sobotu 30. března je na programu první kolo, hned o den později v neděli 31. března se koná druhé kolo. Zúčastní se i naši střelci a dorazí také úřadující mistryně světa Marie Horáčková,“ prozradila Večerníku Robová. Po oba dny se začíná před desátou hodinou dopolední.