Doba domácího léčení basketbalistům BK Olomoucko postupně končí. Hráči se vrací z karantény a vedení klubu připravuje plán, jak by se dalo alespoň v omezených podmínkách připravovat na případný restart nejvyšší domácí soutěže.

„Probíráme s kondičními trenéry dostupné možnosti. Chceme být připraveni na okamžik, kdy se tréninkový proces rozjede obvyklým způsobem. Proto potřebujeme, aby se kluci hýbali a byli na tuto chvíli v rámci možností připravení,“ říká sportovní manažer BK Olomoucko Michal Pekárek.
Hráči týmu sídlícího v Prostějově odcházeli do karantény podle toho, kdy byli testovaní. Proto se vrací z marodky postupně. Se všemi byl klub po celou dobu ve spojení. „Naštěstí nemoc měla vždy poměrně lehký průběh. Žádné větší komplikace se u našich hráčů neprojevily,“ poznamenal Pekárek.
Vedení klubu získalo dostatečný počet kontrolních testů, které jednotliví basketbalisté absolvují bezprostředně po návratu z karantény. Jejich negativní výsledek je podmínkou po zapojení do tréninkového procesu.
„Je to důležité hned z několika důvodů. Potřebujeme vědět, že hráči jsou zdraví, a navíc jde i o to, abychom jejich organizmus příliš nezatížili. Po pauze se musí tělo postupně dostat na potřebnou výkonnost. Nechceme riskovat nějaký další zdravotní problém,“ uvedl sportovní manažer BK Olomoucko, který počítá s tím, že tým v případě potřeby podstoupí testy opakovaně.